Op zondag 13 augustus is omstreeks 22.00 uur diverse malen geschoten op een woning aan de Czaar Peterstraat in Maastricht. Voor zover bekend, raakte daarbij niemand gewond. De politie heeft kort hierop de directe omgeving voor nader onderzoek afgezet.

 

Momenteel is nog niets bekend over de juiste toedracht van het schietincident. De politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek op touw gezet, waarbij een aantal patroonhulzen bij de woning is aangetroffen. Verder worden diverse getuigen gehoord, alsmede de personen, die op het moment dat er werd geschoten, in het betreffende pand aanwezig waren. De politieafzetting rondom de woning blijft gehandhaafd totdat het gehele onderzoek ter plaatse is afgerond.
 
Een tweede schietincident, die rond 22.20 uur plaatsvond in de Schoolstraat in Borgharen, wordt ook door de politie onderzocht. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen die op een verband kunnen duiden tussen beide schietincidenten. Getuigen hoorden in de Schoolstraat rond het genoemde tijdstip één schot. Vervolgens zagen zij twee auto's kort na elkaar wegrijden. Bij het onderzoek ter plaatse, waarbij net als bij het onderzoek in de Czaar Peterstraat een speurhond werd ingezet, werd niets aangetroffen waaruit blijkt dat er geschoten is.
 
bron:Politie Limburg Zuid