Dinsdag zijn er overdag in Leeuwarden twee pogingen tot beroving geweest. In à©à©n geval werd geld gestolen; in het andere geval bleef het bij een poging.

Dinsdag omstreeks 09.00 uur is een 27-jarige Leeuwarder in de Wolvesteeg beroofd van zijn geld. Hij werd door een man twee keer in het gezicht geslagen. Daarna pakte de overvaller ongeveer 60 euro uit de broekzak van het slachtoffer.

Dinsdag vond om 12.15 uur een poging tot beroving plaats aan de Hermanastins. Een 16-jarige inwoonster van Leeuwarden wandelde met twee honden in het park Cammingaburen toen ze merkte dat ze door twee mannen achtervolgd werd. Toen haar gsm rinkelde, eisten die mannen haar gsm op. De honden reageerden hierop door naar de twee mannen te blaffen en te grommen. De onbekende verdachten hielden afstand en gingen er van door toen een getuige te hulp schoot. Het slachtoffer was geschrokken maar had haar gsm niet afgegeven. Beide verdachten hebben een donkere huidskleur en zijn rond de 18 jaar.

De politie stelt een onderzoek in maar wil ook graag met getuigen in contact komen. Men kan dan via telefoonnummer 0900 - 8844 contact opnemen met politie Fryslà¢n.
 
bron:Politie Friesland

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular