In Kerkrade zijn zaterdag 24 december 2005 kort na elkaar twee tankstations overvallen. Bij één van de overvallen werd een klein geldbedrag buitgemaakt, bij de andere bleef het bij een poging. De daders zijn nog steeds voortvluchtig.

Omstreeks 15.15 uur zaterdag stapte een onbekende man een tankstation aan de Nieuwstraat binnen om een pakje sigaretten te kopen. Toen hij dat gekregen had, hoorde de caissière hem zeggen: ‘En nu wil ik het geld uit de kassa. Het is Kerstavond en ik heb geen geld’. Terwijl hij dat zei, sloeg hij zijn jas open en riep tegen de vrouw dat hij een vuurwapen bij zich had. Ze zag in de binnenzak van de jas een voorwerp dat op een kolf van een revolver leek en ze besloot hierop gevolg te geven aan het bevel van de man. Daarop liep deze met een klein geldbedrag weg in de richting van de Pricksteenweg.
Kort daarvoor had de politie een melding gekregen over een vermoedelijke poging tot beroving van een tankstation in de Hamstraat. Daar stapte een man binnen die op een kruk ging zitten en tegen de caissière zei dat hij op het punt stond zelfmoord te plegen en ook de aanwezigen in het tankstation eerst zou neerschieten. Hierop wees de vrouw hem resoluut de deur. De man verliet de zaak maar kwam onmiddellijk weer terug en mompelde ‘geld’. Toen de vrouw antwoordde dat zij dat net had weggebracht, liep de man onverrichterzake weg in de richting van de Dominiale Mijnweg. De politie heeft beide zaken in onderzoek.
bron:Politie Limburg-Zuid