Een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, die dinsdag 14 februari is aangehouden voor brandstichting in een woning aan de Jongkindstraat te Leeuwarden, heeft deze brand bekend. Daarnaast heeft de verdachte bekend een zevental autobranden in Leeuwarden te hebben gesticht. De man is afgelopen vrijdag voorgeleid en in bewaring gesteld. Maandag 20 februari is nog een tweede verdachte aangehouden.

Op 14 november heeft de 22-jarige verdachte een auto in brand gestoken op de Antillenweg.  Ook de autobrand in de Hercules Segherstraat op 18 november is door de verdachte bekend. Hij heeft ook bekend in de nacht van 20 en 21 november 2005 in de Vincent van Goghstraat een auto in de brand te hebben gestoken. Op 5 december heeft de man een auto in de Van Loonstraat in brand gestoken. Al deze autobranden vonden plaats in de Leeuwarder wijk Huizum. In de Leeuwarder wijk Camminghaburen is op 24 november eveneens een auto in brand gestoken en wel op de Ubbemastins. Ook deze brand is door de verdachte bekend.

Het motief moet worden gezocht in het verkrijgen van aandacht. Zo heeft de verdachte zelf bij een aantal autobranden 112 gebeld.

Tweede verdachte aangehouden
Maandag 20 februari is een tweede verdachte in Leeuwarden aangehouden. Het is een 23-jarige inwoner van Leeuwarden. De man heeft inmiddels bekend bij een aantal autobranden aanwezig te zijn geweest.Het onderzoek is nog in volle gang. De verwachting is dat nog meer branden zullen worden bekend door de aanhouding van de twee verdachten. De 23-jarige verdachte zal donderdag 23 februari worden voorgeleid.
bron:Politie Friesland