Zaterdagavond 30 september is in het Medisch Centrum Alkmaar een 73-jarige man uit Egmond aan den Hoef  overleden ten gevolge van de verwondingen die hij opliep door de aanrijding van 30 augustus op de Kennemerstraatweg. Hij is de echtgenoot van de vrouw die eerder al is overleden ten gevolge van de aanrijding. Op 30 augustus vond rond 16.05 uur een verkeersongeval plaats waarbij drie personen gewond raakten. Eén van hen, een vrouw uit Egmond aan de Hoef is in de nacht van woensdag 30 augustus op donderdag aan haar verwondingen overleden.

 

De vrouw, 69 jaar en afkomstig uit Egmond aan de Hoef, zat maandagmiddag samen met haar 73-jarige echtgenoot en een 7-jarig meisje eveneens afkomstig uit Egmond aan de Hoef, op het terras van een snackbar aan de Kennemerstraatweg ter hoogte van de kruising met de Heilooerdijk. Vanaf de Heilooerdijk reed een personenauto, bestuurd door een 57-jarige man uit Alkmaar, met hoge snelheid de kruising op. Vermoedelijk door de hoge snelheid verloor hij de macht over het stuur en reed het terras van de snackbar op waar hij de drie slachtoffers aanreed. De auto kwam tegen de gevel van de snackbar tot stilstand. Het echtpaar raakte ernstig gewond. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Het meisje is met verschillende kneuzingen en mogelijk inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

In de nacht van woensdag op donderdag is de vrouw ten gevolge van de opgelopen verwondingen, in het ziekenhuis in Alkmaar overleden. De bestuurder verklaarde een black-out te hebben gehad.Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

bron:Politie Noord Holland Noord