Tweeduizend eerstejaars studenten maken kennis met MaastrichtNaar verwachting tweeduizend eerstejaars studenten van de Universiteit Maastricht (UM) en de Hogeschool Zuyd (HZ) nemen deel aan de INKOM 2005, de introductieweek voor nieuwe studenten waarin ze kennis maken met het studentenleven in Maastricht en met de stad. Het verwachte aantal deelnemers komt overeen met dat van de INKOM van vorig jaar. De INKOM 2005 vindt plaats van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 augustus.

Op het programma van de INKOM 2005 staan op dinsdag 23 augustus onder meer de Parade, de stoet rijdende muziekboxen van studentenverenigingen die om 14.00 uur van Randwijck naar de Markt trekt en waarin dit jaar voor het eerst ook de Maastrichtse Carnavalsvereniging De Tempeleers een aandeel heeft. Aansluitend zijn er om 16.00 uur op de Markt optredens van de Maastrichtse zanger Frans Theunisz en Rowwen Hèze. De beste burgemeester van de beste stad en de voorzitter van de beste universiteit, Gerd Leers en Jo Ritzen, zullen op de Markt de INKOM 2005 officieel openen.

Op de andere INKOM-dagen vinden onder meer activiteiten plaats op sportief en cultureel gebied inclusief cabaret in het Theater aan het Vrijthof, Comedy Night in de Bonbonnière en op Randwijck film in de open lucht ook voor niet-studenten. Speciaal voor de buitenlandse studenten zijn er de Comedy Night en de Dutch Night. Natuurlijk valt er voor de nieuwe lichting studenten ook het nodige te proeven, te eten, te studeren en te drinken met de Preuvaqua op de Griend, het traditionele zangfestijn Cantus in de binnenstad en een massale barbecue bij de Geusselt als culinaire hoogtepunten.

bron:Universiteit MaastrichtComments are closed.
%d bloggers liken dit: