De 49-jarige taxichauffeur uit Scheemda, die werkt voor een  taxibedrijf in Sappemeer, had op 1 februari de tweelingbroers en twee jonge vrouwen opgepikt in de Kerkstraat. Bij het station aan de Stationsstraat stapten zij uit, waarna de vrouwen waren gelopen. Hierop werd de chauffeur naar de pasagiersstoel gelokt, omdat één van de broers zijn krukken liet vallen. De 49-jarige bukte zich om de krukken te pakken. Hij werd vervolgens met een slagvoorwerp op zijn achterhoofd geslagen door de andere broer. De man werd gedwongen om zijn taxi achter te laten. De broers stapten in de taxi en reden weg. De auto werd later door de politie aan de noordzijde van het station gevonden.

Buurtonderzoek
De politie stelde vervolgens een buurtonderzoek in. Hierdoor kon de politie een getuige achterhalen, die de personalia van beide jonge vrouwen wist te geven. Beide vrouwen werden op het politiebureau ontboden, waarna al snel de identiteit van beide verdachte kon worden vastgesteld. Ook de achtergelaten krukken bleken gehuurd te zijn door één van de broers. Zij werden medio februari vervolgens in Hoogezand aangehouden.

De verdachten hadden de overval uitvoerig gepland. Zij hadden vermoedelijk het plan gehad om de overval al twee weken eerder uit te voeren, maar werd dit plan afgeblazen. Uiteindelijk werden de krukken gehuurd met de bedoeling deze bij het uitstappen te laten vallen. De taxichauffeur zou de krukken moeten oprapen, waarna hij van achteren met een wapenstok zou worden neergeslagen. De broers wilden volgens eigen zeggen met de twee vrouwen naar Italië gaan. Na verhoor is gebleken dat beide vrouwen vermoedelijk niet strafbaar zijn geweest. Zij waren volgens eigen zeggen wel op de hoogte van het plan, maar hadden zij niet gedacht dat de broers de overval echt zouden plegen. Dit omdat het duo vaker leugens had verkondigd.
Beide verdachten zitten nog steeds vast. Zij hebben geen antecedenten. De taxichauffeur heeft ten gevolge van de overval een flinke buil op zijn hoofd opgelopen. Hij heeft daarnaast psychische problemen overgehouden aan het incident. Hij wil liever niet meer betaalde taxiritten doen. De politie heeft het onderzoek afgerond.
 
bron:Politie Groningen