In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie overlastmeldingen vanuit de wijk Heilige Stoel in Wijchen. Een aantal jongeren zou luidruchtig zijn op straat. Agenten gingen ter plaatse en sommeerden de groep weg te gaan. Dat deden ze.

Even later kreeg de politie de melding dat in dezelfde wijk een man door een groep jongeren zou zijn lastiggevallen en mishandeld. De politie ging ter plaatse en sprak een 29-jarige inwoner van Wijchen. De man verklaarde dat een groep jongeren spullen naar zijn woning had gegooid. Toen hij later over straat liep, zou hij door een aantal personen zijn geslagen. De 29-jarige Wijchenaar gaf signalementen van de personen op. Deze bleken overeen te komen met de personen die de agenten kort daarop hadden weggestuurd voor overlast.

Op basis van de signalementen hield de politie even later een 18-jarige en een 22-jarige inwoner van Wijchen aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. De 29-jarige Wijchenaar deed aangifte van openlijke geweldpleging.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid