Vrijdagavond werden twee verdachten van openlijke geweldpleging door de politie aangehouden op het Smaragdplein in Utrecht. Het tweetal was op pad geweest met een samoeraizwaard.

De politie kreeg om 20.05 uur de melding dat twee mannen van 25 en 48 jaar oud en uit Utrecht, met een knuppel achter een andere man, een 21-jarige Utrechter, hadden aangezeten. De 21-jarige man liep een gat in zijn hoofd en meerdere blauwe plekken op en heeft zich onder behandeling van een arts moeten stellen.
Een aspirant-agent van de politie die toevallig op het Smaragdplein stond, zag het verdachte tweetal ten tijde van de melding vrijwel direct lopen aan de kant van de Briljantlaan. Hij zag dat één van hen, de 25-jarige, een voorwerp in zijn hand had en sommeerde de man het voorwerp te laten vallen. Dit deed hij niet en dus dreigde de agent met het gebruik van pepperspray. Hierop liet de man het voorwerp vallen en kon hij worden aangehouden. De andere verdachte pakte snel het voorwerp op en rende weg richting de Robijnlaan. Meerdere surveillanceauto’s kwamen ter plaatse en keken uit naar de tweede verdachte. De aspirant-agent zou ondertussen de 25-jarige verdachte overbrengen naar het politiebureau, maar zag op dat moment ook de 48-jarige verdachte weer lopen. Hij stapte direct uit en hield nu ook deze man aan.
Na onderzoek werd het voorwerp teruggevonden; het bleek om een samoeraizwaard te gaan.
De mannen zijn ingesloten voor verhoor. De 48-jarige man gaf aan dat de 21-jarige man hem in een winkel verbaal bedreigd had en had de hulp van de 25-jarige man ingeschakeld.
 
bron:Politie Utrecht