Twintig jaar voor doodschieten ex-vrouw en ex-schoonmoeder in RuurloDe rechtbank te Zutphen heeft de verdachte van twee moorden, gepleegd op eerste Kerstdag 2004 in Ruurlo, veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. Zij acht bewezen dat de verdachte welbewust heeft besloten beide slachtoffers te vermoorden en dat hij genoeg momenten heeft gehad om van zijn voornemen af te zien.

Door deze brute misdrijven hebben twee moeders het leven verloren, waardoor vijf minderjarige kinderen alleen achter blijven. De verdachte is onderzocht in het Pieter Baan Centrum en de rechtbank neemt de conclusie over dat de verdachte enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is.

Bij de bepaling van de strafmaat heeft de rechtbank overwogen dat vanwege de buitengewone ernst van de feiten een levenslange straf of de langste tijdelijke straf van twintig jaar op zijn plaats is. Uiteindelijk heeft de rechtbank afgezien van het opleggen van een levenslange straf op grond van het traumatische verleden van de verdachte, het ontbreken van een oordeel over het gevaar van herhaling en de resultaten van haar onderzoek naar vergelijkbare zaken.

bron:Rechtbank ZutphenComments are closed.
%d bloggers liken dit: