Veel positieve reacties via Twitter op ´dynamische presentatie‘˜
U-Touch aanraakscherm steelt de show bij NOS-verkiezingsuitzending

Het nieuwe interactieve aanraakscherm U-Touch van Sahara Benelux was de blikvanger tijdens de verkiezingsavond van de NOS op 3 maart. Presentator Herman van der Zandt toonde met soepele bewegingen de uitslagen op de innovatieve touchscreen. Daags na de uitzending schrijft het ANP in een bericht: ´Volgens de NOS kwamen onder meer via Twitter veel reacties binnen op de dynamische manier waarop de uitslagen aan de kijkers werden gepresenteerd.‘˜

Commercieel directeur Francois Barlinckhoff van Sahara Benelux glimt van trots: à¢â‚¬Å“De verkiezingsavond was op zichzelf al spannend. Maar de probleemloze en prachtige werking van onze U-Touch maakte de avond helemaal onvergetelijk.à¢â‚¬ Het was voor het eerst dat de NOS de verkiezingsuitslagen op de U-Touch presenteerde. Gemiddeld 1,3 miljoen en op het hoogtepunt 2,2 miljoen televisiekijkers zagen tijdens de avondvullende uitzending hoe NOS-presentator Herman van der Zandt de een na de andere uitslag op het scherm voorbij liet komen. De beelden waren scherp, soepel en snel, en de touchscreen-technologie werkte feilloos. à¢â‚¬Å“De U-Touch is niet alleen technisch en esthetisch een topproduct, het is ook nog eens supereenvoudig te bedienen. Heel Nederland heeft dat nu kunnen zienà¢â‚¬, aldus Barlinckhoff.

Weerbericht
De U-Touch is een groot interactief aanraakscherm. Het assortiment omvat een reeks displays met een beelddiagonaal van 30 tot 152 inch. De U-Touch producten maken gebruik van Optical Sensing technologie. Rondom, in de rand van de display, bevinden zich camera‘˜s die de bewegingen van de vinger of pen uiterst nauwkeurig registeren bij aanraking van het beeldscherm. Met multi touch-software kan zelfs met meerdere vingers of pennen tegelijkertijd worden gewerkt. Tijdens de verkiezingsavond gebruikte de NOS de U-Touch 103 inch. Hoewel het product voor het eerst volop in de schijnwerpers stond, gebruikt het NOS Journaal al enkele maanden dezelfde U-Touch voor de presentatie van het weerbericht. Barlinckhoff: à¢â‚¬Å“Tijdens zo‘˜n grote verkiezingsavond valt de U-Touch natuurlijk nog meer op. De reacties op internet waren geweldig. Op forums en Twitter waren de loftuitingen niet van de lucht. Ik heb opmerkingen voorbij zien komen zoals ´magisch scherm‘˜, ´zoefff komt ie naar voren‘˜, ´prachtig‘˜ en ´gemakkelijk‘˜. Ik geloof niet dat een technologisch product op televisie ooit zoveel lof heeft geoogst.à¢â‚¬

Toepassingen
De U-Touch is een product van Engelse makelij. Het Eindhovense bedrijf Sahara Benelux is de distributeur voor onder andere de Nederlandse markt. Francois Barlinckhoff ziet de belangstelling met de dag groeien: à¢â‚¬Å“We krijgen steeds meer informatieaanvragen binnen. De bekendheid van de U-Touch groeit natuurlijk snel door uitzendingen zoals de verkiezingsavond, maar het product heeft ook enorm veel toepassingen in talloze markten. Zo is de U-Touch al door de onderwijssector ontdekt als presentatiemedium in aula‘˜s of digitaal schoolbord. Verder verschijnt het product wereldwijd in steeds meer bestuurs- en directiekamers, vergaderzalen, winkels, receptieruimtes, crisiscentra, musea, medische en industriële omgevingen, tv-stations, informatiezuilen enzovoort. Het succes is werkelijk overweldigend en de gebruikers zijn stuk voor stuk enorm tevreden over de prestaties en het gemak van de U-Touchà¢â‚¬, aldus Barlinckhoff.

Plug & Play
De grootte van het scherm, de fraaie beeldweergave en de nauwkeurige Optical Sensing technologie met hoge verwerkingssnelheid zijn belangrijke pluspunten van de U-Touch. Maar het product wordt door gebruikers ook gewaardeerd vanwege het grote gebruiksgemak en compatibiliteit. Barlinckhoff: à¢â‚¬Å“De U-Touch producten zijn Plug & Play, hebben geen aparte installatiesoftware nodig en elke computer met een USB-aansluiting kan er eenvoudig op worden aangesloten. Ook is de U-Touch volledig compatible met Windows 7. Windows 7 heeft namelijk standaard touchscreen-mogelijkheden zoals 'flicks' en verbeterde handschriftherkenningsoftware die perfect bij onze U-Touch passen. Onze klanten kunnen de U-Touch aansluiten op een pc en het systeem is direct klaar voor gebruikà¢â‚¬, zegt Barlinckhoff.

Uitvoeringen
De U-Touch wordt door Sahara Benelux in twee verschillende uitvoeringen geleverd: de ´Overlay‘˜ en de ´All in One‘˜ systemen. De Overlays zijn aparte schermen die gemonteerd kunnen worden op alle merken en soorten LCD en Plasma-displays met een beeldschermdiagonaal van 30 inch (75 cm) tot en met maar liefst 152 inch (380 cm). De All in One-systemen zijn complete LCD of Plasma-displays waarin de U-Touch technologie al is geïntegreerd. Deze complete oplossingen zijn leverbaar vanaf 32 inch tot en met 82 inch.

Sahara Nederland B.V.
Sahara is een dienstverlenend specialist en leverancier van complete, interactieve presentatieproducten. Het bedrijf stelt zich ten doel haar dealers maximale ondersteuning te verlenen. Met meer dan 10 jaar ervaring levert Sahara maatwerk. Sahara staat voor de levering van kwalitatief hoogwaardige producten tegen concurrerende prijzen. Door een breed merkenbeleid en professionele advisering garandeert Sahara de juiste oplossing voor elke toepassing en wens; van de levering van een los product tot complete audiovisuele installaties, inclusief servicetrajecten.

www.saharabenelux.nl
www.u-touch.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Nadere informatie over het bovenstaande wordt u gaarne verstrekt door Francois Barlinckhoff van Sahara, telefonisch bereikbaar via 040 261 96 76 of [email protected] of door Frank Lether van Presstige Public Relations, die via 033 245 00 70 bereikbaar is.

Eindhoven, 5 maart 2010

Sahara Nederland B.V.
Het Schakelplein 20
5651 GR Eindhoven
The Netherlands
040 261 96 76
www.saharabenelux.nl

Foto(s):
In het onderwijs kan de U-Touch eenvoudig Plug & Play op een computer worden aangesloten. De optische nanotechnologie zorgt ervoor dat aanrakingen uiterst nauwkeurig en snel worden verwerkt.

De U-Touch is bijzonder geschikt voor interactieve presentaties en meetings in het bedrijfsleven, en is dan ook wereldwijd in steeds meer boardrooms en vergaderzalen te zien.

Foto‘˜s van het systeem kunnen worden gedownload via de Perskamer van Sahara.
Ga naar www.presstige.nl klik rechts bovenaan op 'Perskamer' en daarna op 'Sahara'. Klik daarna bovenaan op de knop 'fotoarchief'.