UDI'19/Beter Bed heeft alsnog de volgende ronde van de Gatorade Cup (voorheen Amstel Cup) weten te bereiken. Tegen Capelle moest dinsdagavond alsnog de verlenging gespeeld worden van het bekerduel van zaterdag 6 augustus. UDI had toen de beslissende penaltyserie gewonnen, maar moest toch op herhaling.

Aanleiding was dat scheidsrechter Ketting zich vergist had in het vervolg na een gelijke stand. De arbiter had eerst twee keer een kwartier moeten verlengen. De KNVB besliste alsnog dat er eerst 'n verlenging gespeeld moest worden en bij geen beslissing opnieuw de penaltyserie. De mannen uit Capelle aan de IJssel moest daarom weer de reis naar Uden maken.

UDI kreeg een kleine voorsprong voor de aftrap. De bezoekers mochten namelijk maar tien spelers opstellen, omdat in de eerdere ontmoeting een speler van Capelle met rood vervroegd was verwijderd en mocht ook niet meer wisselen. Beide teams speelde erg gedreven, voor het talrijke publiek was het 'n leuk en spannend half uurtje.

Bijna opnieuw wist de scheidsrechter de hoofdrol op te eisen. Arbiter Goossens uit Veldhoven floot vlak voor een aanval van UDI af voor het einde van de verlenging. Meteen na dat fluitsignaal plaatste Bjorn Suppers de bal achter doelman Nederhand, de UDI protesten waren tevergeefs. 

Opnieuw kon keeper Theo van den Dungen zich op gaan maken voor penalty's. Wederom deed de Udense sluitpost het beter dan zijn collega-doelman. De pingel van Jan Willem Schep klemde Van den Dungen knap. Achtereenvolgens maakten Van der Steen, Ruijs, De Groot en Suppers geen fout. De vierde strafschop van Capelle spatte uiteen op de paal.

In de volgende ronde van de Gatorade Cup mag UDI'19 het nu gaan opnemen uit tegen FC Emmen. De ploeg uit de Gouden Gids divisie won in de eerste ronde van WHC met 4-3.

bron:KNVB