Woensdag spelen Sporting Lissabon en CSKA Moskou de UEFA CUP finale in het Josà© Alvalade stadion, de thuisbasis van Sporting Lissabon. Het Nederlandse bedrijf Desso DLW Sports Systems leverde de grasmat. 

Het stadion, dat voor Euro 2004 gebouwd werd, kreeg van UEFA de maximumscore van vijf sterren dankzij de originele architectuur, de akoestiek en de kwaliteit van de grasmat. 
Een innovatieve dakconstructie overdekt alle 50.000 zitplaatsen. Door het speciale ontwerp van het stadion was een standaard natuurgrasveld geen optie. De gesloten hoeken van het stadion en de structuur van het dak bemoeilijken de luchtcirculatie en bijgevolg een goede grasgroei.  
 
Desso DLW Sports Systems leverde daarom een grasmat versterkt met meer dan 20 miljoen kunstgrassprietjes, het zogenaamde DD GrassMaster-systeem.  
Tijdens het groeiproces verstrengelen de wortels van het natuurgras met de kunstgrasvezels en verstevigen op die manier het grasveld.  
Dankzij dit systeem verzekerde de organisatie van Euro 2004 zich gedurende het hele EK van een goed en vlak grasveld. Tijdens het toernooi werden in dit stadion vijf wedstrijden gespeeld, waaronder de halve finale tussen thuisland Portugal en Nederland. 
Dankzij de goede akoestiek en het versterkte veld kan men in dit stadion ook concerten en andere evenementen organiseren. Op die manier was de investering in een nieuw stadion financieel verantwoord. 
 
Desso DLW Sports Systems is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Wereldwijd spelen en trainen meer dan 200 prof- en amateurvoetbalclubs op een DD GrassMaster-veld. Ondermeer Real Madrid, Liverpool FC, Lokomotiv Moskou en Feyenoord spelen in hun stadion op dit gepatenteerde grassysteem.  Ook de WK finale voor junioren in Nederland wordt op een DD GrassMaster-veld gespeeld. 
 
bron:Desso