Start nieuwbouw tanks bij Maasvlakte Olie Terminal

MAASVLAKTE RT, 16 NOVEMBER 2009 Vandaag is bij Maasvlakte Olie Terminal (MOT) een begin gemaakt met de uitbreiding van de opslagcapaciteit voor ruwe olie. Na een voorbereiding van enkele maanden is vanmorgen gestart met het leggen van de eerste bodemplaat voor de bouw van drie nieuwe opslagtanks op het meest westelijk deel van de Maasvlakte. De nieuwe tanks, die als grootste in hun soort gelden, hebben een gezamenlijke capaciteit van 360.000 m3. Het aantal tanks van MOT komt hiermee op 39 met een totale opslagcapaciteit van 4,5 miljoen m3. Volgens planning zullen de nieuwe tanks eind 2011 gereed zijn voor gebruik.

De uitbreiding is het gevolg van de toenemende vraag naar opslagcapaciteit voor ruwe olie. Bert Jaski, CEO van MOT: à¢â‚¬Å“Het is voor het eerst in ons bestaan dat er nieuwbouw op onze terminal plaatsvindt. We zijn erg blij met deze uitbreiding omdat we hiermee de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze dienstverlening voor onze samenwerkingspartners verder kunnen versterken.à¢â‚¬

Maasvlakte Olie Terminal is een samenwerkingsverband tussen BP, ExxonMobil, Kuwait Petroleum, Shell, Total en Vopak. MOT vervult al meer dan 35 jaar een belangrijke functie in de logistieke keten tussen olieproducenten en de vijf Nederlandse raffinaderijen. Bij MOT wordt uitsluitend ruwe olie op- en overgeslagen.

NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

A. Holt

0181-353113 / 0622789193

[email protected]

Website: www.mot.nl

Website: http://www.mot.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular