De politie heeft dinsdag op uitgebreide schaal sporenonderzoek verricht op meerdere locaties in Dreumel. Dit onderzoek vond plaats naar aanleiding van een schietincident zondag rond 22.15 uur in een woning aan De Bouwing in Dreumel. Daarbij raakte een 13-jarige jongen ernstig gewond. De zoekactie is uitgevoerd door een groep ME en was gericht op het zoeken naar en veiligstellen van sporen of achtergebleven voorwerpen.

De zoekactie startte rond 10.00 uur in de straat waar de jongen werd beschoten. Via de Rooijsestraat ging het onderzoek verder richting de Waalbandijk, de plaats waar kort na het schietincident zondagavond een brandende scooter werd aangetroffen. Deze bleek in brand gestoken en te zijn achtergelaten. De politie is nog bezig om te onderzoeken of beide zaken met elkaar in verband staan.
Ook langs de Van Heemstraweg, het ernaast gelegen fietspad en de bermen is gezocht. Dit zou, evenals de route langs de Waalbandijk een mogelijke vluchtroute van de schutter kunnen zijn geweest. De zoekactie duurde tot ongeveer 15.00 uur. De ME heeft enkele goederen gevonden. Onderzoek zal nog moeten uitwijzen of deze goederen iets te maken hebben met het schietincident en/of de brandende scooter. Een vuurwapen is tijdens de zoekactie niet aangetroffen.
Het buurtonderzoek, dat zondagavond al was opgestart, is ook dinsdag voortgezet. De politie is daarnaast bezig met het opnemen van verklaringen van mensen die iets over een van beide incidenten kunnen zeggen. Ook het technisch sporenonderzoek loopt nog, waaronder het onderzoek naar de herkomst van de scooter.
Een team van 20 politiemensen is met het onderzoek bezig.
De politie is bovendien nog steeds op zoek naar getuigen die zondagavond tussen 22.00 uur en 22.30 iets verdachts hebben gezien in of in de buurt van Dreumel. Getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben die voor het politieonderzoek van belang zou kunnen zijn, worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam op telefoonnummer 0900-8844.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid