UPC Nederland is blij met de uitkomsten van het NMA-onderzoek naar de tariefontwikkeling van het analoge standaardpakket van UPC. Na een grondig en gedegen onderzoek is de NMa tot de conclusie gekomen dat deze niet excessief is in de zin van de Mededingingswet. UPC, geholpen door externe deskundigen, heeft de NMa bij dit onderzoek openheid van zaken gegeven. De uitkomsten van het onderzoek geeft UPC Nederland vertrouwen in de verdere ontwikkeling van haar dienstverlening, zoals de introductie van nieuwe diensten en in een gezond klimaat voor investeringen in Nederland.

UPC heeft in het voorjaar van 2003 het initiatief genomen om de NMa uitgebreid te
informeren over de harmonisatie van haar tarieven en is daarover met NMa steeds in
constructief overleg geweest. De afgelopen twee jaar, sinds 1 Juli 2003, is het
geharmoniseerde standaard tarief van het analoge standaard tv pakket niet meer verhoogd, anders dan met de gebruikelijke jaarlijkse inflatiecorrectie.

Voor de harmonisatie van de tarieven in 2003 lag het gemiddelde prijsniveau in UPC gebied ruim beneden het niveau van vergelijkbare aanbieders in Europa. Na harmonisatie ligt dit prijsniveau zowel nationaal als Europees op het gemiddelde, waarbij de Nederlandse consument nog steeds meer waar voor zijn geld krijgt dan bijvoorbeeld de consument in Zwitserland (19 CHF per maand voor 30 kanalen), Belgie (12,40 euro per maand voor 25 kanalen) of Engeland (23 euro per maand voor 34 kanalen).

bron:UPC

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular