Op dinsdag 6 september vindt om 10.00 uur op basisschool de 9e Montesorrischool De Scholekster in Amsterdam de uitreiking plaats van het boek 'Analfabetisme'. Het lesboek is gemaakt voor de groepen 7 en 8 en wordt door Cora Vlaming van Kwintessens NZV Uitgevers uitgereikt aan Margreet de Vries, directeur van Stichting Lezen & Schrijven.

Margreet de Vries: 'Het is een schande dat er nog steeds kinderen van school komen die laaggeletterd zijn. Of het nu gaat om autochtone leerlingen of allochtone, dit mogen we als samenleving niet accepteren. Daarom wil Stichting Lezen & Schrijven scholen enthousiasmeren en aanzetten tot een actieve aanpak van basisvaardigheden. Het lesboek Analfabetisme draagt bij aan de bekendheid van laaggeletterdheid en maakt het probleem bespreekbaar door de spreekbeurten
en werkstukken van de leerlingen.

Op donderdag 8 september 2005 is het Wereldalfabetiseringsdag. Rondom deze dag worden er activiteiten georganiseerd door diverse instanties waar op verschillende manieren aandacht wordt geschonken aan de aanpak van laaggeletterdheid in Nederland. Ons land telt 1,5 miljoen laaggeletterden. Deze mensen hebben moeite met lezen en schrijven waardoor zij in het dagelijks leven of in hun werksituatie niet goed kunnen functioneren.

bron:Stichting Lezen en Schrijven

Marine zoekt Matrozen

De Koninklijke Marine start op 2 september een nieuwe campagne voor de werving van officieren en matrozen. In deze campagne speelt internet een hoofdrol. Alle uitingen leiden naar de website www.werkenbijdemarine.nl.

Meer dan in voorgaande campagnes laat de nieuwe wervingscampagne zien hoe officieren en matrozen bij de marine werken en leven. Er zijn vijf karakters ontwikkeld die een doorsnede vormen van de marine. Daarvoor zijn vijf personeelsleden uitgekozen die hun verhaal vertellen, laten zien wat ze beleven in hun werk en hoe zij met elkaar samenwerken en samenleven.

Internet is de spil in de werving. De radio- en televisiespotjes en de advertenties geven bijvoorbeeld geen specifieke informatie over functies bij de marine. Wie daarover meer wil weten, moet naar de website werkenbijdemarine.nl gaan. Daar worden bezoekers met filmpjes, dagboeken van de karakters en informatie de wereld van de marine binnengeleid. Ze vinden er allerlei informatie over werken bij de marine en kunnen ook een belangrijk deel van de wervingsprocedure via de website doorlopen.

bron:MinDef

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular