Op 28 februari reikt Anno de Stimuleringsprijs uit voor het beste geschiedenisproject op het VMBO. Winnaar is het Dr. Nassau College uit Beilen met de inzending 'Een schuldig landschap bij jou in de buurt'. Na de overhandiging van de cheque ter waarde van 750 euro gaan ruim honderd leerlingen op bezoek naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork. 'Een schuldig landschap bij jou in de buurt' is ontwikkeld door de leraren Ton Peters en Lammert Doedens. In dit project verdiepen leerlingen uit 4 VMBO zich in de geschiedenis van het doorvoerkamp Westerbork. Vervolgens geven ze rondleidingen aan medeleerlingen uit 2 VMBO. Beide klassen ervaren dat geschiedenis dichtbij ons staat en nog steeds actueel is.

Het Vechtdal College en Christelijke MAVO De Saad hebben ook een prijs gewonnen. In het project Buren van Roel Gritter deden twee klassen van het Vechtdal College onderzoek naar de buren van hun school. Hoe oud is de straat? Wie wonen en woonden er in de straat? Het gemeentearchief Hardenberg, de Historiekamer en het plaatselijk museum hebben de schoolklassen geholpen. Dirk Corporaal van Christelijke MAVO De Saad heeft een eervolle prijs gewonnen met het project 60 jaar bevrijding. De leerlingen hebben, aan de hand van origineel bronnenmateriaal, een krant gemaakt over de Tweede Wereldoorlog in hun regio.
Begin 2007 wordt de nieuwe prijs uitgereikt. Ook dan zullen de prijzen voor de drie winnende projecten in overleg met de scholen worden bepaald.
bron:DDK