In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 mei 2006 heeft bij de plaatselijke vestiging van Blokker aan de Drienerstraat in het centrum van Hengelo een uitslaande brand gewoed. De brand in het Blokkerfiliaal was voor de brandweerlieden moeilijk te bestrijden: het pand heeft vele kleine vertrekken en vanwege de hevige rookontwikkeling binnen in het pand kon de vuurhaard moeilijk bereikt worden. De brand heeft daardoor kunnen doorslaan naar twee naburige panden: in één pand was de voormalige bioscoop van Hengelo gevestigd, het tweede pand betreft het Time-Out-filiaal. Aan de andere zijde van het Blokker- pand bevinden zich de Intertoys en een chinees restaurant. De brandweer heeft door haar inzet doorslag naar deze panden weten te voorkomen. De woningen die zich boven het Blokker-filiaal bevonden zijn uitgebrand. Het gehele pand kan als verloren worden beschouwd.
Omdat er sprake was van een behoorlijke rookontwikkeling verrichte de brandweer voortdurend metingen. De meetresultaten wezen uit dat er wel schadelijke stoffen vrijkwamen, maar niet in concentraties dat deze gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Verder zijn er bij de brand verbrandingsresten vrijgekomen. Deze zijn over de straten verspreid. De resten betreffen geen asbest en kunnen gewoon in de grijze container worden deponeerd. De Drienerstraat is ter hoogte van de uitgebrande panden vanwege instortingsgevaar deels met hekken voor publiek afgesloten. Binnen deze hekken is tot nader bericht een door de burgemeester uitgevaardigde noodverordening van toepassing.
Om half zes vanochtend heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven, hetgeen betekent dat de brand onder controle is. Momenteel zijn brandweerlieden uit heel Twente nog volop bezig met nablussingswerkzaamheden. De verwachting is dat dit de hele zaterdag zal duren. Voor meer informatie kunnen winkeliers, omwonenden en andere betrokkenen vanaf 10.00 uur zaterdagmorgen contact opnemen met de Gemeente Hengelo op telefoonnummer 074 245 98 76. Daar krijgen is informatie over het verdere verloop te verkrijgen. In totaal zijn bij de brand 120 hulpverleners (brandweer, politie, gemeente) uit heel Twente ingezet. Uit voorzorg stonden 2 ambulances stand-by.
bron: Voorlichting Brandweer Hengelo(OV)