In een pand op de hoek van het Dr. Langeveldplein met de Emmastraat in Sliedrecht is in de nacht van woensdag 28 december omstreeks 03.00 uur brand uitgebroken. Een buurtbewoner hoorde een knal waarna de brand werd ontdekt. De brandweer rukte met twee bluswagens en een materieelwagen uit om te blussen. Zowel de winkel als de bovenwoning brandden volledig uit.

In het pand was op de begane grond een soort winkel (‘toko’) gevestigd waar sieraden en levensmiddelen werden verkocht maar de winkel fungeerde ook als belhuis en internetcafé. Boven de winkel zat een bovenwoning. De bewoonster daarvan (leeftijd vooralsnog onbekend) werd op tijd gewaarschuwd en kon het pand te verlaten. Door de brand moest een naastgelegen woning worden ontruimd. De bewoners hiervan zijn ook in veiligheid gebracht. Er raakte niemand gewond.
Over de oorzaak van de brand tast de politie nog in het duister. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De technische recherche verricht in de loop van woensdag 28 december onderzoek in de woning. Omstreeks 05.00 uur was de brand onder controle.  De omgeving werd door de politie afgezet. Het pand zal worden afgedicht.
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid