De vakbond CNV Publieke Zaak heeft weten te voorkomen dat het nieuwe brandweeruniform binnenkort wordt geïntroduceerd. Binnen de brandweer is er veel kritiek op het nieuwe uniform. In overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en brandweerorganisatie NVBR is besloten het nieuwe brandweeruniform eerst 200 keer te testen. Het uniform is bestemd voor de 26.000 brandweerlieden (4.000 beroeps en 22.000 vrijwilligers).

Onbestaanbaar
Bestuurder Willem Jelle Berg van CNV Publieke Zaak vindt het 'onbestaanbaar dat het uniform zonder een test zou worden ingevoerd'. Veel brandweerlieden vinden het jack veel lijken op die van politieagenten en ook de cap krijgt veel kritiek. Het ministerie betaalt de kosten van de 200 draagtesten. Binnenkort zullen partijen de
evaluatievragenlijst vaststellen. 'Wij zijn blij dat ons protest is gehoord. Overigens moet helder zijn, dat het volgens ons ook voor het personeel van belang is dat er wel een besluit gaat vallen over een nieuw uniform. Veel gemeenten hebben geen uniformen meer, in afwachting van het nieuwe. Bovendien is er nu geen eenduidigheid op dit terrein', meent Berg. De testen beginnen de komende maanden, waarna het uniform naar verwachting aan het eind van dit jaar geïntroduceerd kan worden.
bron:CNV