(Persbericht) UITVAART GOT TALENT
Als je denkt dat de uitvaartwereld donker, duf en eng is dan heb je het mis! Ook deze wereld kent talentenshows, strenge juryleden en echte awards. En kunstenares Cisca Mikx is voor zo‘˜n award genomineerd.
Een internationale vakjury kiest elk jaar tijdens de International Funeral Awards (IFA) de meest vernieuwende, innovatieve en internationale leverancier uit haar branche. Cisca Mikx, 37 jaar uit Merselo, is kunstenares en oprichtster van Witte Wolkjes Uitvaart Atelier. Ze maakt kistjes voor overleden baby's in een bijzondere vorm. Kistjes in de vorm van een dolfijn, walvis of eend. Na een screening door de kwaliteitsraad van de IFA en een beoordeling door een internationale jury, is Witte Wolkjes genomineerd in de categorie 'beste toeleverancier particulieren' van 2010. Of Witte Wolkjes de felbegeerde award ook daadwerkelijk in de wacht sleept, wordt op 24 oktober in België bekend gemaakt. Cisca zelf ervaart de nominatie in ieder geval al als een kroon op haar werk!
Branch opschudden
Met frisse wind en haar nominatie schudt Witte Wolkjes Uitvaart Atelier de branche op. Cisca Mikx kijkt met hele andere ogen naar de traditionele uitvaartproducten. Als uitgangspunt neemt ze niet de praktische kant van het afscheid nemen, maar kiest ze voor een emotionele invulling. Die keuze, in combinatie met een fris design, maakt haar producten vernieuwend.
Van deze tijd
´Een standaard kist of rietenmandje is voor (groot)ouders, die net het dierbaarste in hun leven hebben verloren, enorm confronterend. Door de bestaande vorm los te laten, creeër je een andere beleving en dus ook een andere emotie,‘˜ vertelt Cisca. Emma Eend, Wim Walvis en Daan Dolfijn zijn voorbeelden van haar ontwerpen. Je zou ze niet eens herkennen als een kist als ze in de winkel staan. Het zijn kistjes zonder een doodskist te zijn. Lief, teder en van deze tijd. Heldere kleuren, ronde vormen en tot de verbeelding sprekende namen. Alle producten zijn met hand en ziel gemaakt in eigen land! Niets donker, duf of eng. Juist zeer toegankelijk en vriendelijk.
Witte Wolkjes wil een brug slaan tussen jonge ouders, hun omgeving en het veelal conventionele uitvaartwezen. Openheid en ruimte rondom verlies van een baby is er vaak niet. Veel mensen weten niet hoe zij dit onderwerp bespreekbaar kunnen maken. Terwijl juist een passend afscheid en een klein gebaar het zo belangrijke verwerkingsproces op gang brengen. De speelsheid van de ontwerpen van Witte Wolkjes zorgt voor een laagdrempelig karakter en dat maakt het overlijden makkelijker bespreekbaar. Witte Wolkjes is te vinden op www.wittewolkjes.nl

Willt u meer informatie, een interview of afbeeldingen? Neem dan gerust contact op met:
Witte Wolkjes uitvaart atelier, Cisca Mikx, Grootdorp 65, 5815AC Merselo
telefoon: 06 249 157 15, email: [email protected] , website: www.wittewolkjes.nl