(Persbericht) Vederlichte laptop in sexy design

Breda, 29 september 2011 Toshiba Information Systems Benelux verrast met ´s werelds lichtste ultrabook. De Z830 weegt slechts 1,12 kg bij een maximale dikte van 15,9 mm. Ondanks zijn extreem lage gewicht en compacte ontwerp is deze laptop, mede door zijn (elegante) magnesiumbehuizing met honingraatconstructie, een solide machine die alles biedt wat de zakelijke gebruiker of consument wenst. Op kantoor, thuis à©n onderweg.

Ook de overige specificaties van dit raspaardje mogen er zijn. Zo is de Z830 uitgerust met een fraai 33,8 cm (13,3à¢â‚¬) HD-beeldscherm met backlight, een krachtige, tweede generatie Intel® CoreTM-processor, een moderne 128 GB Solid State Drive (SSD) en een razendsnel DDR3-geheugen (tot 6 GB), waardoor hij ook complexere taken moeiteloos aankan.

Compact à©n compleet
De stevige behuizing maakt dat de Z830 goed bestand is tegen buigen, schokken en vallen. Het waterdichte toetsenbord voorkomt dat de gegevens op de laptop bij het morsen van koffie, thee of wijn beschadigd raken. De ingebouwde verlichting van het toetsenbord garandeert dat er ook bij weinig licht prettig te werken valt. En het efficiënte energiebeheer staat borg voor een extra lange batterijlevensduur.

De Z830 laat zien dat een slank design nog niet hoeft te betekenen dat de gebruiker moet inleveren op het vlak van connectiviteit. Integendeel. De ultradraagbare laptop beschikt niet alleen over een scala aan interfaces, variërend van BluetoothTM, Ethernet en WLAN tot Mobile Broadband, maar ook over full-size VGA-, HDMITM- en USB-aansluitingen, waaronder à©à©n USB 3.0-poort.

Digitale levensstijl
Kortom: de Z830 geeft de gebruiker wat hij nodig heeft, of hij hem nu voor zijn werk of voor zijn ontspanning gebruikt. Dankzij zijn heldere, niet reflecterende beeldscherm en indrukwekkende stereospeakers met Dolby® Advanced AudioTM is deze ultrabook geknipt voor multimediagebruik, op de bank of ´on the road‘˜. Daarmee sluit hij perfect aan bij de digitale levensstijl van vandaag de dag.

Beschikbaarheid en prijzen De Z830 is leverbaar in diverse uitvoeringen: als Portà©gà© voor de zakelijke gebruiker (inclusief een 3G HSDPA-versie) en als Satellite voor de consument. Alle uitvoeringen zijn naar verwachting eind november 2011 beschikbaar tegen een adviesprijs vanaf €999 inclusief BTW.

N.B. Alle in dit persbericht vermelde specificaties zijn voorlopige specificaties. Hieraan kunnen dus geen rechten ontleend worden.

Over Toshiba
Toshiba is een wereldwijd toonaangevende innovator op het gebied van hoogwaardige technologie en producent en distributeur van geavanceerde elektronische en elektrische producten, zoals digitale consumentenproducten, elektronische apparaten en componenten, energievoorzieningen (met inbegrip van kernenergie), industriële en sociale infrastructuursystemen, en huishoudelijke apparaten.

Toshiba werd opgericht in 1875 en beheert tegenwoordig een mondiaal netwerk van meer dan 490 bedrijven, met 203.000 werknemers wereldwijd en een jaaromzet van ruim 6,3 biljoen yen (77 miljard dollar). Bezoek de website van Toshiba op www.toshiba.nl.

Toshiba Europe GmbH, gevestigd in Neuss, Duitsland , is een dochteronderneming van Toshiba Corporation, Tokyo.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie, specificaties of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met een van onderstaande
contactpersonen

Toshiba Information Systems Benelux
Daniëlle van der Starre-Kolijn
Tel. +31 (0)76 - 5438716
[email protected]