(Persbericht) Toekomstvaste ICT-infrastructuur gewaarborgd

Almere, 6 juni - UNET heeft een meerjarig contract getekend met het Flevoziekenhuis voor de levering van extra breedbandverbindingen en datacenterfaciliteiten. Bij de recente uitbreiding van het ziekenhuis, waarbij een nieuwe Main Equipment Room (MER) binnen het gebouw is geplaatst, is besloten de tweede MER naar een hoogwaardige locatie elders over te brengen uit voorzorgsmaatregel tegen calamiteiten. Het nieuwe datacenter van UNET aan de Gooise Kant in Almere bleek daarbij de beste keus: de goede breedbandontsluiting en de betrouwbare datacenterfaciliteiten gaven het ziekenhuis de zekerheid van een toekomstvaste ICT-infrastructuur.

Het Flevoziekenhuis, het grootste ziekenhuis in Flevoland, is een sterk groeiende organisatie in een sterk groeiende gemeente (met ruim 191.000 inwoners nu al de zevende stad van Nederland). Niet alleen heeft het ziekenhuis in 2010 zijn vloeroppervlakte meer dan verdubbeld, tegelijkertijd is er ook een ambitieus kwaliteitsverbeteringsprogramma geïmplementeerd. Dit laatste heeft ertoe geleid dat het zorginstelling naar de eerste plaats is gestegen in de ´AD Ziekenhuis Top 100‘˜.*

UNET en het Flevoziekenhuis hebben al een relatie sinds het ziekenhuis in 2005 is aangesloten op glasvezelnetwerk van de ICT-dienstverlener. UNET is van het begin af aan nauw betrokken bij de vernieuwing van de ICT-infrastructuur van het ziekenhuis, met name op het gebied van breedbandverbindingen en datacenterfaciliteiten.

Het onlangs getekende contract houdt in dat UNET het Flevoziekenhuis voorziet van een vijftien kilometer lange 10 Gb/s glasvezelring door Almere voor de koppeling tussen de twee MER‘˜s en de verbindingen met de ziekenhuizen in de regio (Amsterdam, Lelystad en Het Gooi). Daarnaast levert UNET het Flevoziekenhuis twee gescheiden dark fiber-verbindingen tussen de twee equipment rooms ten behoeve van de nieuwe dataopslag en tape-robot.

Optimale connectiviteit
à¢â‚¬Å“Wij zijn blij dat we een Almeers bedrijf deze opdracht kunnen gunnenà¢â‚¬, zegt Lex Pater, hoofd ICT van het Flevoziekenhuis. à¢â‚¬Å“Het is prettig dat er een lokale partij is waaraan we een veiligheidskopie van de data van de meerderheid van de Almeerders zonder zorgen kunnen toevertrouwen. Het Flevoziekenhuis is een belangrijke speler in Almere, UNET een belangrijke speler op het glasvezelnet in Flevoland. Onze samenwerking is dus een heel natuurlijke. En wat ons betreft ook een langdurige.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“UNET levert sinds 2005 breedbanddiensten via glasvezel aan alle ziekenhuizen en vrijwel alle gezondheidscentra in Flevolandà¢â‚¬, aldus Ger Bakker, directeur van UNET. à¢â‚¬Å“Door het datacenter van UNET in te schakelen en een 10 Gb/s cityring door Almere in gebruik te nemen, schaart het Flevoziekenhuis zich in de categorie van ziekenhuizen met de beste ICT-voorzieningen, een passende positie voor het beste ziekenhuis van Nederland. Het geeft daarmee aan dat UNET dà© keuze is als het gaat om breedbandvoorzieningen. UNET staat borg voor een 24x7-dienstverlening en de beste breedbandconnectiviteit, zowel met de andere zorginstellingen in Flevoland als met de ziekenhuizen in Amsterdam en Het Gooi.à¢â‚¬

* Bron: Algemeen Dagblad, 3 september 2010

Over Flevoziekenhuis
Het Flevoziekenhuis biedt hoogwaardige basiszorg met alle gangbare specialismen, krijgt meer topklinische voorzieningen en ontwikkelt zich als opleidingsziekenhuis. Het ziekenhuis staat midden in de samenleving. Met partners in stad en regio biedt het de beste zorg. Daarbij wil het ziekenhuis zich constant vernieuwen. Ruim 1800 medewerkers en 200 vrijwilligers werken iedere dag aan goede en gastvrije zorg. Van ziekenhuis naar ziekenthuis.

Voor meer informatie: www.flevoziekenhuis.nl

Over UNET
UNET B.V. is leverancier van informatie- en communicatiediensten via breedbandverbindingen. UNET is een landelijke speler op de markt en heeft een onafhankelijk positie opgebouwd door onder andere samenwerking met diverse netwerkproviders. Het bedrijf opereert vooral op de zakelijke markt en biedt zijn portfolio daarnaast ook aan op basis van wholesale. De focus ligt daarnaast op retail en onderwijs. Tot de klanten behoren onder meer BT, Verizon, IBM, Pioneer, Gemeente Rotterdam, Gemeente Almere, Pfizer, ROC Flevoland, Coltex, Jumbo, Cinderella, Almeerse Scholengroep, CCV, Scala, Unamic, KPN, AstraZeneca, ASM Europe, Zorggroep Almere en De Slegte. Voor meer informatie: www.unet.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal klik op de link in de bovenstaande balk of neem contact op met onderstaande contactpersonen.

Contactgegevens:

UNET
Gert van der Weide
Tel. +31 (0)36 - 845 45 45
[email protected]

Flevoziekenhuis
Peter Pels
Tel. +31 (0)36 868 95 55
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]