Uitbreiding speelt in op behoefte aan breedband onder zakelijke gebruikers

Almere, 4 maart 2010 - UNET, toonaangevende Nederlandse aanbieder van zakelijke breedbanddiensten en -verbindingen, gaat de komende maanden fors investeren in het landelijke glasvezelnetwerk. Met deze investeringen hebben bedrijven straks in heel Nederland toegang tot de open en aantrekkelijk geprijsde zakelijke glasvezelverbindingen van UNET. In totaal gaat het om de aanleg van ca. 1.000 km aan glasvezelkabel.

Deze uitbreiding van het landelijke glasvezelnet maakt deel uit van de visie van UNET om in heel Nederland betaalbare glasvezelverbindingen aan te kunnen bieden aan zakelijke afnemers. Glasvezelverbindingen bieden vele voordelen voor zakelijk gebruik, zoals een zeer hoge snelheid (schaalbaar tot 1 Gb/seconde), een hoge betrouwbaarheid en scherpe prijzen. Glasvezel is ook bij uitstek geschikt voor organisaties die willen profiteren van ontwikkelingen als datacenter outsourcing, cloud computing en unified communications. UNET onderscheidt zich daarbij van andere aanbieders doordat het een volledig open netwerk aanbiedt. Daarmee zijn klanten volledig vrij in hun keuzes voor diensten en partners.

à¢â‚¬Å“Met de uitbreiding van het landelijke netwerk willen we ervoor zorgen dat bedrijven in heel Nederland kunnen profiteren van de voordelen van glasvezelverbindingenà¢â‚¬, zegt Gert van der Weide, algemeen directeur van UNET. à¢â‚¬Å“Wij bieden onze klanten optimale flexibiliteit en vrijheid in de diensten die zij via hun verbinding willen gebruiken. Of dat nu gaat om pure internet­connectiviteit, VPN, Voice-over-IP, videoconferencing, beveiliging, PIN-betalingen, etc., de klant kan zelf beslissen bij welke provider hij deze diensten wil afnemen. Onze snelle verbindingen maken dat mogelijk tegen een aantrekkelijke prijs.à¢â‚¬

UNET is sinds 2003 actief op het gebied van glasvezelverbindingen en telt inmiddels ruim 1.000 op glasvezel aangesloten zakelijke klanten. Het bedrijf maakt onder andere gebruik van de netwerken van KPN en Eurofiber. UNET levert zijn glasvezelverbindingen ook via wholesalepartners. Meer informatie hierover is te vinden op

Over UNET
B.V. is leverancier van informatie- en communicatiediensten via breedbandverbindingen. UNET is een landelijke speler op de markt en heeft een onafhankelijk positie opgebouwd door onder andere samenwerking met diverse netwerkproviders. Het bedrijf opereert vooral op de zakelijke markt en biedt zijn portfolio daarnaast ook aan op basis van wholesale. De focus ligt daarnaast op retail en onderwijs. Tot de klanten behoren onder meer BT, Verizon, IBM, Pioneer, Gemeente Rotterdam, Gemeente Almere, Pfizer, ROC Flevoland, Coltex, Almeerse Scholengroep, CCV, Scala, Unamic, KPN, AstraZeneca, USG, ASM Europe, Bas Computers, Zorggroep Almere en De Slegte. Voor meer informatie: .

NOOT VOOR DE REDACTIE:Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

UNET
Renà© Metz
Tel. +31 (0)36 - 845 45 45

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850