(Persbericht) Snel internet via glasvezel essentieel voor Filmfestival en Schouwburg

Almere, 28 juli 2011 UNET, aanbieder van informatie- en communicatie diensten via breedbandverbindingen, heeft het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Rotterdamse Schouwburg aangesloten op haar glasvezelnetwerk. Versturen en ontvangen van beeldmateriaal via internet wordt steeds belangrijker voor theaters en de filmwereld. Ook in de berichtgeving over de activiteiten van de schouwburg en het filmfestival neemt internet steeds meer de rol van de geschreven pers over. Bovendien vinden steeds meer boekingen online plaats en komen er in de toekomst e-tickets die verwerkt moeten worden. Tot slot moet het netwerk geschikt zijn voor pintransacties aan de kassa's. Het netwerk van UNET is daarvoor ook gecertificeerd.

Cornell den Broeder, systeem- en netwerkbeheerder van het IFFR: à¢â‚¬Å“Met glasvezel komen uploadsnelheden ter beschikking waar je met ADSL alleen maar van kunt dromen. Met glasvezel ben je ook onafhankelijk van de afstand tot een wijkcentrale en hoef je de verbinding niet te delen, zoals met ADSL het geval is. Die enorme uploadsnelheid hebben we nodig om films en ander beeldmateriaal te verzenden. UNET biedt ons de gelegenheid om op te schalen tijdens de korte periode waarin ons festival plaatsvindt. We kunnen dan gedurende twee maanden voor weinig extra kosten de bandbreedte opschroeven van 100 naar 1000 megabit. Voor een kunstinstelling als het IFFR zijn de kosten belangrijk en bij UNET betalen we een goede prijs. Bovendien kwam UNET op ons over als een no-nonsense bedrijf. Dat zien wij, als kleine instelling met relatief veel technische kennis, graag. Maar het belangrijkste is dat we maar à©à©n keer met UNET aan tafel hebben gezeten, bij de aanbesteding. Voor de rest is er geen contact geweest en dat betekent dat alles prima werkt!à¢â‚¬

Ruben Israël, hoofd communicatie, marketing & educatie van de Rotterdamse Schouwburg: à¢â‚¬Å“Voor onze marketing gebruiken we veel beeldmateriaal, zoals filmpjes op YouTube. We hebben hier ook een mediawand van 12 bij 12 meter met live streams van internet waar we een snel netwerk voor nodig hebben. Daarnaast zijn we in de toekomst van plan met elektronische tickets te werken die hier gescand moeten worden. Ook dat vergt bandbreedte en met het glasvezelnetwerk zijn we goed op de toekomst voorbereid. Nu we glasvezel hebben merken we dat alles loopt zoals het zou moeten, internet en ons WiFi-netwerk zijn veel sneller geworden. Ook onze beheerder is dik tevreden.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Voor onze glasvezelaansluitingen maken we gebruik van innovatieve technologieën zoals WDM-PON (Wavelength Division Multiplexing - Passive Optical Networks). Dit betekent dat er geen centrale actieve apparatuur hoeft te worden aangeschaft. Dat drukt de kosten aanzienlijk,à¢â‚¬ zegt Ger Bakker, directeur van UNET. à¢â‚¬Å“Doordat we met glasvezel werken, is de kwaliteit van de verbindingen beduidend beter dan bij xDSL.à¢â‚¬

UNET beschikt in Rotterdam weliswaar over een eigen glasvezelnetwerk, maar voor het IFFR en de Rotterdamse Schouwburg heeft UNET gebruikgemaakt van glasvezel van het Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam (OBR). Dat netwerk ligt in dit geval dichter bij de locaties dan het eigen netwerk, waardoor dit project snel kon worden opgeleverd.

Voor UNET is de opdracht in Rotterdam strategisch van groot belang. à¢â‚¬Å“Wij zijn primair leverancier van breedbanddiensten op bedrijventerreinen,à¢â‚¬ aldus Bakker. à¢â‚¬Å“Maar ook culturele instellingen hebben behoefte aan veel bandbreedte en het aansluiten van deze belangrijke organisaties illustreert het belang van glasvezel nogmaals. Ik ben ervan overtuigd dat onze recente projecten in Rotterdam we hebben ook het netwerk voor cameratoezicht in Waalhaven Zuid geleverd - inspirerende voorbeelden zijn voor andere steden, die van plan zijn om cameratoezichtsystemen en/of glasvezelnetwerken aan te leggen.à¢â‚¬

Open netwerk
Glasvezel biedt genoeg capaciteit om niet gebonden te zijn aan à©à©n dienstenprovider. UNET ziet het ´open netwerk‘˜-model als het uitgangspunt voor een optimaal gebruik van glasvezel. Klanten die het netwerk van UNET gebruiken, zijn vrij om daarop diensten af te nemen van de provider van hun keuze. UNET biedt zelf onder andere oplossingen voor internet, VPN, telefonie, PIN over IP en Alarm over IP. Deze diensten kunnen ook worden afgenomen als wholesale dienst.

Over het International Film Festival Rotterdam
Het International Film Festival Rotterdam (opgericht door Huub Bals in 1972 onder de naam Film International) is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en veelzijdig filmevenement dat onveranderd aandacht vraagt voor de nieuwste onafhankelijke en vernieuwende films uit de hele wereld. Het festival is een platform voor actuele filmkunst, voor opkomend en gevestigd filmtalent en voor film-gerelateerde kunst. Voor meer informatie: www.filmfestivalrotterdam.com.

Over de Rotterdamse Schouwburg
Ruim twintig jaar geleden ging de Rotterdamse Schouwburg open aan het Schouwburgplein. In oktober 2010 begon het gebouw van architect Wim Quist aan een nieuwe fase in zijn bestaan: door de verbouwing van de publieksruimte beneden tot grand cafà© kan iedereen er dagelijks terecht vanaf elf uur. De schouwburg is na de verbouwing nog meer een stedelijke ontmoetingsplek. Intussen blijft het theater gewoon doen waar het voor is: dans, toneel en muziektheater programmeren voor een breed publiek van de allerkleinsten tot en met de meest doorgewinterde operaliefhebber. Het eigen Productiehuis produceert zelf voorstellingen. De schouwburg kiest voor kwaliteit, inspiratie en avontuur. Voor meer informatie: www.rotterdamseschouwburg.nl.

Over UNET
UNET B.V. is leverancier van informatie- en communicatiediensten via breedbandverbindingen. UNET is een landelijke speler op de markt en heeft een onafhankelijk positie opgebouwd door onder andere samenwerking met diverse netwerkproviders. Het bedrijf opereert vooral op de zakelijke markt en biedt zijn portfolio daarnaast ook aan op basis van wholesale. De focus ligt daarnaast op retail en onderwijs. Tot de klanten behoren onder meer Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR), Bedrijvenvereniging Waalhaven Zuid, Rotterdam Internet Exchange, Gemeente Waddinxveen, Gemeente Gouda, Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, Gemeente Almere, Waterschap Zuiderzeeland, G4S, IBM, KPN, Verizon, Global Crossing en ReliNed. Voor meer informatie: www.unet.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal klik op de link in de bovenstaande balk of neem contact op met onderstaande contactpersonen.

UNET
Gert van der Weide
Tel. +31 (0)36 - 845 45 45
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 56 56 850
[email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular