Almere, 23 juni 2010 Sinds 11 juni kunnen ondernemers in Almere ‘˜s zich avonds en in het weekend rustiger ontspannen, dankzij een nieuw camerabewakingsnetwerk van UNET. Vooral in deze periodes is het dievengilde vaak actief op grote bedrijventerreinen in Almere. Om daartegen op te treden verzorgt de SBBA, een samenwerking van de bedrijvenkring VBA, de politie Almere en de gemeente Almere, al enige tijd een surveillancedienst van Group4 Security (G4S). Sinds 11 juni worden de surveillanten van G4S bij hun werk ondersteund door een uitgebreid netwerk van videocamera's op alle grote bedrijventerreinen in Almere. De overeenkomst met UNET kwam tot stand nadat de SBBA en G4S drie jaar over dit project hebben onderhandeld met een grote Nederlandse telecomprovider, zonder succes. UNET slaagde erin om het hele project binnen enkele maanden op te leveren.

Het door UNET ontworpen en aangelegde camerabewakingsnetwerk werd op 11 juni officieel in dienst gesteld door Annemarie Jorritsma, voorzitter van de SBBA, en Hans Duist, algemeen directeur van Group4 Security in Nederland. Dit vond plaats tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het kantoor van Pioneer Nederland aan de Gooise Kant.

à¢â‚¬Å“Het grote voordeel voor Group4 Security is dat UNET complete ontzorging biedt voor de netwerkinfrastructuur. Zo kunnen zij zich volledig richten op de daadwerkelijke beveiliging, zonder zich te hoeven bekommeren om de technische kant van de zaakà¢â‚¬, aldus Gert van der Weide, directeur van UNET.

Sneller reageren
Vanuit een surveillanceruimte worden de surveillanten actief ondersteund, waardoor ze zeer snel op gebeurtenissen kunnen reageren. De bemanning van deze ruimte is speciaal getraind en gecertificeerd. Daardoor kunnen beelden van verdachte situaties ook aan de politie Flevoland ter beschikking worden gesteld, ter ondersteuning van opsporing en bewijsvoering. Het systeem is 's nachts en het gehele weekend bemand.

Dankzij dit camerabewakingssysteem neemt de kwaliteit van de surveillance met auto‘˜s sterk toe. De verwachting is dat de preventieve werking van de camera's, in combinatie met de snellere en betere reactie van de surveillanceauto's de criminaliteit verder zal terugdringen. Interessant is dat deze verbetering van de snelheid en kwaliteit - en daarmee de algehele veiligheid - wordt gerealiseerd zonder dat de kosten voor de deelnemende bedrijven omhoog gaan.

Camerabeelden via glasvezelnetwerk van UNET
Het camerabewakingssysteem maakt gebruik van het UNET-glasvezelnetwerk. Het gehele netwerk wordt 24x7 beheerd en bewaakt vanuit het Network Operations Center van UNET aan de Gooise Kant in Almere. De camerabeelden worden naar de twee datacenters van UNET aan de Gooise Kant en in de Randstad verzonden. Van daaruit gaan ze via een Gigabit glasvezelverbinding naar de observatieruimte van G4S in het centrum van Almere. Het is mogelijk dat binnenkort ook een politiebureau in Almere wordt aangesloten op dit netwerk.

UNET heeft de fysieke realisatie van het camerabewakingssysteem uitbesteed aan Stam&Co voor het graafwerk, het plaatsen van de camera's en het aanleggen van de glasvezelverbindingen. LG-Nortel levert zijn innovatieve WDM PON apparatuur. Hiermee is het mogelijk het gehele netwerk te realiseren met een optimaal gebruik van de beschikbare glasvezels.

Annemarie Jorritsma, voorzitter van de SBBA, licht het project toe in video ´SBBA Cameratoezicht op Bedrijventerreinen in Almere‘˜.

Over UNET
UNET B.V. is leverancier van informatie- en communicatiediensten via breedbandverbindingen. UNET is een landelijke speler op de markt en heeft een onafhankelijk positie opgebouwd door onder andere samenwerking met diverse netwerkproviders. Het bedrijf opereert vooral op de zakelijke markt en biedt zijn portfolio daarnaast ook aan op basis van wholesale. De focus ligt daarnaast op retail en onderwijs. Tot de klanten behoren onder meer BT, Verizon, IBM, Pioneer, Gemeente Rotterdam, Gemeente Almere, Pfizer, ROC Flevoland, Coltex, Almeerse Scholengroep, CCV, Scala, Unamic, KPN, AstraZeneca, USG, ASM Europe, Bas Computers, Zorggroep Almere en De Slegte. Voor meer informatie: www.unet.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal klik op de link in de bovenstaande balk of neem contact op met onderstaande contactpersonen.

UNET
Renà© Metz
Tel. +31 (0)36 - 845 45 45
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]