Glasvezelnetwerk creëert ruimte voor innovatie

Utrecht, 4 januari 2010 De Nederlandse vestiging van UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, in Voorburg heeft gekozen voor een glasvezelverbinding van Eurofiber. Binnenkort beschikt UNICEF over een supersnelle en betrouwbare verbinding wat nieuwe mogelijkheden biedt.

Eurofiber besloot UNICEF Nederland te steunen door de aanleg van de glasvezelverbinding te realiseren. De kosten voor de aansluiting vanaf de backbone van het glasvezelnetwerk, inclusief graafwerkzaamheden, bekabeling, apparatuur en configuratie, neemt Eurofiber op zich.

Peter Poortman, ICT Manager van UNICEF Nederland, ziet met de komst van de nieuwe aansluiting een breder draagvlak ontstaan voor nieuwe projecten binnen de organisatie. à¢â‚¬Å“De flexibiliteit en betrouwbaarheid van de verbinding over het glasvezelnetwerk van Eurofiber, stelt ons in staat om op efficiënte wijze de focus te leggen op ons primaire doel van de organisatie; namelijk het helpen van kinderen, waar ook ter wereld, bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatieà¢â‚¬.

Het DSL-(koper)netwerk waar UNICEF jarenlang mee werkte, liep tegen zijn grenzen aan. Door het toenemende gebruik van internet binnen de organisatie kwamen de continuïteit, stabiliteit en snelheid van de verbinding steeds meer onder druk te staan. Toekomstige plannen van de kinderrechtenorganisatie voor bijvoorbeeld de bouw van een professionele webshop gekoppeld aan de CRM-applicatie van de organisatie liggen nu binnen handbereik door de snelle en stabiele verbinding met hoge garanties. Binnen het open glasvezelnetwerk van Eurofiber, kiest UNICEF voor dienstenleverancier - tevens partner van Eurofiber - Internet Service Provider Claranet.

Over UNICEF
UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma's in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto 'Unite for Children' geeft UNICEF Nederland voorlichting over dit werk en werft de organisatie fondsen voor de hulpprogramma‘˜s. Ook lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind in Nederland. De organisatie heeft 89 medewerkers. Voor meer informatie: www.unicef.nl

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 9.500 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl.

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]