Het ledental van de ouderenorganisatie Unie KBO groeit onstuimig. Per dag melden zich gemiddeld 50 nieuwe leden aan. Donderdag 7 juli wordt in Den Bosch het 275.000e lid verwelkomd. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats tijdens een vaarttocht met een party-boot. Om 12.00 uur vertrekt deze speciaal opgetuigde boot vanaf de Smalle Haven in het centrum van Den Bosch. Aan boord bevinden zich 50 kersverse nieuwe leden, waaronder het 275.000e lid.

Tijdens de à©à©n uur durende boottocht overhandigt voorzitter Josà© van Gorp aan alle 50 nieuwe leden een toepasselijk T-shirt en aan het 275.000e lid een speciale welkomstprijs. Om 13.00 uur stapt het gezelschap, wederom in de Smalle Haven, aan wal.

Het KBO-lidmaatschap biedt vijf basiselementen: de belangenbehartiging voor ouderen, de KBO-ledenservice, het maandblad Nestor, een groot scala aan lokale activiteiten en het besparingsconcept 15-Plus. Met dit laatste onderdeel van het lidmaatschap ontvangen KBO-leden 15% korting op o.a. een autoverzekering, reizen en bellen via een eigen telefoonmaatschappij.

Het lidmaatschap staat open voor alle 50-plussers in Nederland en kent een jaarlijkse contributie van circa 20 euro per jaar, afhankelijk van de lokale afdeling. Met het bereikte ledental is de Unie KBO verreweg de grootste ouderenorganisatie van ons land.

bron:Unie KBO