Op zaterdag 18 juni geeft vocaal ensemble "Canticum Amicorum", onder leiding van dirigent Patrick van der Linden, m.m.v. organist Gerben Mourik een uniek concert in de hervormde dorpskerk in Haastrecht. Naast het koor zal het "Ensemble Natasja van Doesburg" (voorheen het "Gouds Begeleidingsensemble") in kleine bezetting te horen zijn. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt à¢?¬ 8 voor volwassenen en à¢?¬ 5 voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Na de opname van de Cd ´Proloog' in juni vorig jaar en de geslaagde uitvoering van Bachs' Johannes Passion in februari dit jaar, brengt Canticum Amicorum deze avond een breed repertoire ten gehore. Het programma bevat werken van verschillende componisten, waaronder het ´Great is the Lord' van Edward Elgar, ´Luthers Avondgebed' van Arie J. Keijzer. Ook de cantates ´Befiehl dem Engel, dass er komm' van Dietrich Buxtehude en ´Psalm 117' van Georg Phillip Telemann worden uitgevoerd.

Dirigent Patrick van der Linden streeft samen met de koorleden naar muzikale perfectie. Het is hem in een paar jaar gelukt om het muzikale niveau van het vocaal ensemble tot semi-professionele hoogte te doen stijgen. Ook voor de toekomst heeft Patrick grote plannen met zijn zangers. Voor dit jaar staat er een kerstconcert met onder andere engelse en oost-europese stijlen kerstmuziek op het programma, voor in de toekomst staat het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach op de planning.

Het vocaal ensemble Canticum Amicorum is op zoek naar enthousiaste zangers met zangervaring en muzikaal gevoel, die het een uitdaging vinden om met het vocaal ensemble een breed repertoire aan fraaie muziek ten gehore te brengen. Vooral bassen zijn welkom.

bron:Orgelkring de Hollandse IJssel

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular