Unilever heeft vandaag aangekondigd dat zij een definitieve overeenkomst heeft getekend om haar wereldwijde bedrijf op het gebied van luxe parfums, Unilever Cosmetics International (UCI), te verkopen aan Coty Inc., in de Verenigde Staten.

Unilever zal bij de overdracht een vergoeding van $800 miljoen in contanten ontvangen, met de mogelijkheid van verdere uitgestelde betalingen, afhankelijk van toekomstige verkopen.

Inbegrepen bij de verkoop zijn: de parfumlicenties voor Calvin Klein, Cerruti, Vera Wang, Chloà© en Lagerfeld, alsmede een productie- en distributiecentrum in Mount Olive, New Jersey, VS en een distributiecentrum in Lille, Frankrijk. Medewerkers van UCI zullen samen met het bedrijf overgaan naar Coty.

In 2004 bedroeg de wereldwijde omzet van het bedrijf in luxe parfums meer dan
$600 miljoen (490 miljoen euro).

Patrick Cescau, CEO van Unilever zei, "Dit is een uitstekende strategische stap van Unilever die volledig in lijn is met onze strategie waarbij wij ons richten op onze kerncategorieën. We zijn blij dat de sterke kanten van UCI die van Coty aanvullen en de merken in staat zullen stellen te groeien binnen een toonaangevende onderneming op het gebied van cosmetica en parfums."

"Dit is werkelijk een belangrijke dag voor Coty," zei Bernd Beetz, Chief Executive Officer van Coty Inc. "De aankoop van Unilever Cosmetics International en haar leidende merken zal een impuls geven aan de groei van Coty en zal Coty's positie in de schoonheidsindustrie verder versterken en het tot een leider op het gebied van parfums maken."

"We hebben plezierig samengewerkt met het huidig managementteam van Unilever om de geurenportefeuille van Calvin Klein te verbeteren en te vernieuwen," zei Mark Weber, President & COO, en aanstaande CEO, van Phillips-Van Heusen Corporation, het moederbedrijf van Calvin Klein, Inc. "We hebben grote verwachtingen dat de vernieuwde geurenportefeuille van Calvin Klein succesvol blijft als onderdeel van de Coty-organisatie en zal profiteren van Coty's expertise in de parfumindustrie."

De transactie zal naar verwachting in de loop van de komende maanden worden afgerond, afhankelijk van de noodzakelijke goedkeuring door de regelgevende instanties en de gebruikelijke overlegprocedures.
 
Bron : Unilever