Unilever blijft voorlopig bestaan uit een Nederlandse NV en een Britse PLC. Het in elkaar schuiven van die twee bestuursstructuren is de moeite niet waard, zo heeft het concern maandagochtend laten weten in een persbericht met een rose tintje.

Volgens het persbericht staat de huidige structuur de bedrijfsvoering en de besluitvorming niet in de weg, en zorgt hij voor ‘fiscale flexibiliteit’.

Er worden wel enkele wijzigingen doorgevoerd. Sinds begin dit jaar worden de NV en de PLC al geleid door dezelfde groep directeuren. Nu wordt ook de ecomomische waarde van de NV- en de PLC-aandelen gelijkgeschakeld, en wordt het gemakkelijker om geld heen en weer te schuiven tussen beide takken.

Eerder dit jaar liet Shell wel haar Nederlandse en Britse takken fuseren, vooral om meer duidelijkheid te scheppen voor de aandeelhouders. Opvallend is Shell-topman Jeroen van der Veer in de commissie zat die de mogelijkheden voor een fusie bij Unilever heeft onderzocht. Van der Veer is commissaris bij Unilever.

bron:Unilever