In de strafzaak rond de dood van Jarno M. uit Emmeloord heeft de meervoudige strafkamer van de rechtbank Zwolle-Lelystad een zevenentwintig jarige Urker visserman veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk wegens mishandeling, de dood ten gevolge hebbende.

De rechtbank acht bewezen dat het slachtoffer tengevolge van het handelen van de verdachte zodanig ongelukkig ten val is gekomen dat hij daardoor is komen te overlijden. De rechtbank laat bij dat handelen in het midden of dit een klap, een duw dan wel een zet is geweest met name omdat de sectiebevindingen onvoldoende basis bieden voor een aantal verklaringen van getuigen die zeggen een klap te hebben waargenomen. Verdachte heeft steeds verklaard dat hij het slachtoffer niet heeft geslagen maar dat hij hem slechts heeft weg geduwd ter borsthoogte.
De Officier van Justitie had ter terechtzitting een gevangenisstraf van vier jaren geëist omdat hij de (voorwaardelijke) opzet op het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bewezen achtte.
Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad