Maandag 2 mei gaat de landelijke campagne voor het referendum over de Europese Grondwet ook lokaal van start. De komende weken rijden door de vier grote steden, waaronder Utrecht, stadsbussen die de aandacht vestigen op het Europese referendum van 1 juni. Namens het college van burgemeester en wethouders in Utrecht zal wethouder Toon Gispen (Bestuurlijke Vernieuwing) samen met CDA-Europarlementarier mevrouw Corien Wortmann-Kool de aftrap geven.

 

Wethouder Gispen en Europarlementarier Wortmann, woonachtig in Zeist, zullen de eerste 'Europese' stadsbus onthullen door een muur van ballonnen in de Europese kleuren geel en blauw de lucht in te laten gaan. Acht van zulke stadsbussen zullen de komende weken het Utrechtse stadsbeeld mede bepalen.

Mevrouw Wortmann zal het belang van de Europese Grondwet toelichten. Aansluitend volgt een spontaan straatdebat om vragen en antwoorden, die leven onder de Utrechters, boven tafel te krijgen. De gemeente Utrecht wil met deze activiteit de landelijke campagne ondersteunen om de opkomst voor het Europees referendum te bevorderen.

bron:gemeente Utrecht