Fort Voordorp, tussen Utrecht en De Bilt, staat 22 oktober in het teken van Nederlandse folklore. Dans- en muziekgroepen, traditionele sporten en spelen, historisch koken, reuzen en nog veel meer: het is allemaal te zien en te beleven op de Nationale Volkscultuurdag 2005. Het programma begint om 10:30 en duurt tot 17:00 uur. De dag wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur, dat ook de kaartverkoop verzorgd. Kaartjes zijn alleen vooraf te koop àƒÆ’  20 euro per persoon (inclusief koffie, thee en lunch) en te bestellen via (030) 2760244 of e-mail [email protected].

De Nationale Volkscultuurdag 2005 is een must voor iedereen die zich voor de geschiedenis van het dagelijks leven interesseert. Het thema is dit jaar folklore, omdat 2005 het Jaar van de Folklore is. Folklore is niet saai of oubollig. Het is voor jong en oud een eigentijdse manier om geschiedenis aan den lijve te ondervinden. Het evenement op Fort Voordorp, onderdeel van de oude Hollandse waterlinie, maakt deel uit van de landelijke afsluiting.

De Nationale Volkscultuurdag is bij uitstek een kans om (misschien wel opnieuw) kennis te maken met de Nederlandse folklore. Vele honderden dansers, muzikanten, theatergroepen, ambachtslui, gildenleden, sporters en spelers zorgen ervoor dat het evenement een succes wordt. En zeg nu zelf: wanneer kun je nu een dag lang genieten van een waaier aan folkloreoptredens? Bezoekers kunnen zelf hun programma samenstellen, dus wie even genoeg heeft van de kledingshows of dansoptredens, loopt gewoon door naar het volgende programmaonderdeel.

bron:Nederlands Centrum Volkscultuur