Twintig lectoren van de Hogeschool van Utrecht, de Hogeschool voor de Kunsten en de Hogeschool Rotterdam zitten maandag 6 juni klaar om met vertegenwoordigers van het midden- en kleinbedrijf in de regio te praten over samenwerking. Het kan dan gaan om de uitwerking van een innovatief idee, een bedrijfskundig advies of de hulp van een stagiaire. Om scholen en bedrijven met elkaar in contact te brengen organiseert de HvU in samenwerking met SenterNovem op de Faculteit Economie en Management een kennismarkt. De Kennismarkt HBO-MKB begint om 15.00 uur en duurt tot 19.30 uur. 

Voor  geïnteresseerde ondernemers maakt de school vooraf twee afspraken met lectoren. Die kunnen dan direct een vraag voorleggen of nadere afspraken maken over samenwerking.  
Tijdens bijeenkomst zijn er ook korte workshops van o.m. Syntens, SenterNovem, de Task Force Innovatie Regio Utrecht en het Octrooicentrum Nederland. Voor ondernemers is het een kans om in korte tijd veel kennis te vergaren en mogelijke samenwerkingspartners te ontmoeten. 
In het laatste uur bezoekt Staatssecretaris Mark Rutte van OCW de kennismarkt.  
 
Belangstellenden kunnen zich tot 1 juni aanmelden op www.senternovem.nl/kennismarkt. Hier is ook uitgebreidere informatie te vinden over de HBO-markten. 
 
In Nederland zijn al duizenden MKB-bedrijven die samen met een HBO-instelling succesvolle projecten uitvoeren of onderzoeken doen. De Stichting Innovatie Alliantie (VNO/NCW, MKB Nederland, Syntens, HBO-raad, TNO en Telematica Instituut) heeft het initiatief genomen om  kennismarkten te organiseren. De stichting wil met deze markten de samenwerking tussen het HBO-MKB een impuls geven, zodat er 10.000 nieuwe samenwerkingsrelaties ontstaan tussen nu en 2008.  
De eerste markt die vorig jaar in Eindhoven werd gehouden was een succes.  

bron:Senternovem

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular