Maar liefst 45% van alle vakantiegangers gebruikt een navigatiesysteem om naar hun vakantieadres te reizen. Dit blijkt uit een enquàªte dat het computertijdschrift WINMAG in juni hield. In WINMAG nummer 3 worden diverse navigatiesystemen uitvoerig besproken.

Uit een enquàªte van het tijdschrift WINMAG onder de bezoekers van haar site (www.winmag.nl) blijkt dat maar liefst 45% van alle vakantiegangers een navigatiesysteem gebruikt om het vakantieadres te bereiken. Nog eens 9% denkt er over na een navigatiesysteem te gaan gebruiken. 35% houdt het op papieren kaartmateriaal of heeft geen hulpmiddelen nodig. De overig elf procent zegt niet op vakantie te gaan.

De populariteit van navigatiemiddelen is vermoedelijk toe te wijzen aan de opkomst van goedkope draagbare systemen voor de mobiele telefoon, pda's of als 'stand-alone'. In het huidige nummer 3 besteedt WINMAG ruimschoots aandacht aan draagbare navigatiesystemen. In de categorie 'Navigeren met je mobiel' bleek de TomTom Mobile 5 het beste systeem te zijn met 4,5 uit 5 sterren. Van de navigatiesystemen die op een pda draaien is Alturion GPS Professional 6.0 het beste uit de test gekomen (4 sterren). De Mio 268 bleek het beste alles-in-een toestel (4,5 sterren).

bron:Vink Win Magazine