Vakantieschool Deventer groot succesEen heuse filmpremière sluit de Deventer vakantieschool af. De 21 leerlingen hebben in hun vakantie dag in dag uit keihard aan hun filmproject gewerkt.

Morgen gaat de film in première op het stadhuis. In het bijzijn van de burgemeester, zegt groepsleerkracht Marianne Corrò van basisschool Het Mozaïek uit Deventer trots. Ze spreekt over het filmproject dat de school in de vakantie heeft gedaan, en waar 21 kinderen dag in dag uit trouw aan hebben gewerkt.

Net als in Rotterdam, heeft ook Deventer een vakantieschool. Het Mozaïek begon ermee om haar leerlingen in de vakantie een zinvolle activiteit te bieden. Twee weken lang zijn de deuren van de school gewoon opengegaan, en is er ook gewoon geleerd. Maar daar houden de overeenkomsten met de gewone schooldagen mee op. Verder was ongeveer alles anders dan anders. We hebben veel kinderen met een achterstand, zegt Corrò. Zodoende zijn we hier op school altijd heel talig' bezig. Maar iets doen wat je normaal ook al doet, vonden we niet zo leuk. Het moest iets anders zijn, wel leerzaam, maar zo, dat de kinderen niet doorhebben dat ze met rekenen en taal bezig zijn. Zo kwamen we al brainstormend op het idee een film te gaan maken. Het bleek een fantastisch idee. De kinderen hebben alles zelf gemaakt. Ze hebben het scenario geschreven, de kostuums ontworpen en gemaakt, de storyborden getekend, opnamen gemaakt, en een paar hebben geholpen met de montage. Het was belachelijk veel werk, we deden er nog excursies tussendoor, maar het was het waard. Alle kinderen vonden het hartstikke leuk. Ze zijn allemaal twee weken trouw geweest, zelfs de kinderen die op vijf kilometer afstand wonen. Het is echt geweldig geweest, en ze hebben er nog veel van geleerd ook. Het Mozaïek is een brede school in wording. De school bestaat uit twee locaties. De andere locatie noemt zich al wel breed is. Die locatie heet de TiNtaan, school voor Tijdelijk intensief Nederlands taalonderwijs aan nieuwkomers, en is sinds 1992 de onderwijsvoorziening voor niet-Nederlandstalige nieuwkomers in de basisschoolleeftijd. Ook kinderen van de TiNtaan deden aan de vakantieschool mee. Wanneer de kinderen nu vakantie hebben is niet bekend.

bron:BredeSchoolNetComments are closed.
%d bloggers liken dit: