In Almelo werd een man aangehouden nadat bij hemzelf vals geld werd aangetroffen en naast zijn auto een hoeveelheid harddrugs. Surveillerende politiemensen controleerden zondagmiddag 8 mei omstreeks 15.30 uur aan de Rembrandtlaan in Almelo een bestuurder van een Volkswagen bus.

De auto stond op de parkeerplaats van de sporthal en naast de bestuurder zat een man wiens fiets naast de auto lag. Bij navraag bleek dat de eigenaar van de bus veelvuldig voorkwam, met name i.v.m. de opiumwet. Besloten werd daarop de auto te controleren.

De man die naast de bestuurder had gezeten was ondertussen al op zijn fiets weer vertrokken. De bestuurder, een 53 jr. Rotterdammer, werd  gecontroleerd en in zijn kleding werden een viertal biljetten van 5 en 10 euro aangetroffen die vals bleken te zijn. De man werd voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Ook de auto werd voor nader onderzoek naar het bureau gebracht. Op de plaats waar de auto had gestaan, troffen de politiemensen even later een tweetal zakjes met naar later bleek 41 zakjes met vermoedelijk heroïne en 26 zakjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen.Het vermoeden bestaat dat bij het zien van de politieauto deze vanuit de bus naar buiten zijn gegooid. De 53 jr. is aan het bureau aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. 

bron:politie Twente