Oldenzaal 19-05-2005 - Slachtoffer van vrijheidsbeneming heeft aangifte verzonnen
Tijdens het ingestelde onderzoek naar de vrijheidsbeneming van een 30-jarige Oldenzaler op 18 maart jl. is gebleken dat het een valse aangifte betreft. De 30-jarige heeft dit bekend. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het doen van valse aangifte.

Zie voor het eerder uitgebrachte persbericht onderstaand cursief weergegeven bericht:

Een 30 jarige inwoner van Oldenzaal heeft op 18 maart een aangifte bij de politie Twente gedaan van vrijheidsbeneming. Op 17 maart rond 23.45 uur wil het slachtoffer na een avondje uitgaan uit zijn auto, die aan de Morslaan in Oldenzaal stond geparkeerd, het frontje van zijn autoradio eruit halen. Op het moment dat de man het bestuurdersportier van zijn auto wil openen wordt hij bij zijn schouders vastgepakt door een onbekende man. Onder bedreiging van een grote mes wordt het slachtoffer gesommeerd om in de auto achter het stuur plaats te nemen.

Het slachtoffer wordt verder gesommeerd om de portieren te openen. Meteen hierna stappen na de eerste onbekende man, nog twee mannen in de auto. Het slachtoffer wordt vervolgens gedirigeerd via de snelweg naar Deventer te rijden. In de auto spreken de mannen een onbekende taal. Omstreeks 00.50 uur komt men aan bij de afslag Deventer en rijd door richting industrieterrein. Op de Industrieweg in Deventer stapt à©à©n van de mannen eruit. Het slachtoffer wordt vervolgens gemaand om terug te rijden naar Oldenzaal.

Onderaan bij de afslag Het Hulsbeek/Oldenzaal wordt het slachtoffer gedwongen om te stoppen. Hij wordt gedwongen zijn geld en mobieltje af te geven. De reis gaat vervolgens verder in de richting van het centrum: Bentinckstraat in Oldenzaal. Ter hoogte van het Chinese restaurant willen de twee mannen eruit. De man achterin stapt eruit maar voordat de man die voorin zat helemaal eruit stapt rijdt het slachtoffer vol gas weg waardoor deze ten val komt. Het slachtoffer zag deze man in zijn spiegel op de grond liggen en rijdt vervolgens door naar het politiebureau. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor. De politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. Tevens wil de politie in contact komen met getuigen die mogelijk iets van dit incident hebben gezien. Het slachtoffer was zeer onder de indruk van alles wat er is gebeurd. Aan hem is slachtofferhulp aangeboden

Bron:Politie Twente