Naar aanleiding van een aangifte diefstal met geweld op 20 november jongstleden op de Betuining in Huizen, werd door de politie Gooi en Vechtstreek een onderzoek ingesteld. Dit heeft op 22 november geleid tot een aanhouding van een 40-jarige Weesper. De diefstal met geweld bleek nooit plaats te hebben gevonden. De Weesper had de zogenaamde buit van de diefstal, een mobiele telefoon, van een Huizer gekocht.

In scà¨ne
Hierop werden de volgende dag, 23 november, de Huizer (28 jaar) en een even oude plaatsgenoot aangehouden. De twee Huizers hadden op 20 november de diefstal met geweld in scà¨ne gezet met de bedoeling de verzekering op te lichten. Tijdens verhoor bekende de Huizer die aangifte had gedaan van de diefstal met geweld in 2004 ook een valse aangifte te hebben gedaan, dit in verband met diefstal van een mobiele telefoon. Daarnaast verklaarde hij een valse getuigenverklaring te hebben afgelegd bij een andere diefstal met geweld in februari dit jaar. Gekeken zal worden of de gemaakte onderzoekskosten te verhalen zijn. Alle aangehouden verdachten worden door justitie vervolgd.

bron: Politie Gooi en Vechtstreek

Strafrechtelijk onderzoek dood familie gestaakt

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft besloten het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van het Haagse gezin op zondag 27 november jl. te staken.  Op basis van forensisch onderzoek is vast komen te staan dat de stoffelijke overschotten die werden aangetroffen in de uitgebrande auto in Holten inderdaad de lichamen van de vader en de twee kinderen zijn.

De kinderen zijn door steekwonden om het leven gekomen. De vader is in de auto overleden. Bij hem is zowel brand- als steekletsel aangetroffen, niet is vast komen te staan waar hij aan is overleden. Nu er geen aanwijzingen zijn dat anderen bij de dood van de gezinsleden betrokken zijn geweest, is er geen aanleiding voor het OM het strafrechtelijk onderzoek in de zaak voort te zetten.

bron:OM