Een 45-jarige inwoonster van Heerlen, die in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 februari 2006 bij de politie aangifte deed van verkrachting, blijkt haar verhaal te hebben verzonnen. Naar aanleiding van het verhaal van de vrouw werd zaterdagmorgen een 28-jarige Heerlenaar als verdachte aangehouden. Zondag bekende de vrouw tegenover de politie dat haar aangifte vals was. Als reden gaf de vrouw aan, dat zij er moeite mee had dat de man geen vaste relatie met haar wilde.

Om haar verhaal geloofwaardig te laten lijken, was de vrouw naar zelfs naar de Nightcare gegaan, waar vandaan de politie werd gebeld. Hierna werd extra recherchepersoneel in dienst geroepen om een onderzoek te starten. In het ziekenhuis doorliep de vrouw ook een compleet onderzoek.

De vrouw bekende, nadat zij geconfronteerd werd met een aantal tegenstrijdigheden in haar verklaring en met enkele sms-berichten die in haar mobiele telefoon werden aangetroffen. De politie zal de gemaakte onderzoekskosten op de vrouw gaan verhalen.
bron:Politie Limburg-Zuid