(Persbericht) Breedbandverbindingen verhogen aantrekkingskracht Van der Valk Hotels voor congressen, seminars en andere zakelijke evenementen

Vianen, 3 maart 2011 Eurofiber gaat 19 Van der Valk Hotels in Nederland aansluiten op zijn glasvezelnetwerk. Daartoe tekenden de twee bedrijven afgelopen 28 februari een overeenkomst. De hotels worden allemaal in 2011 aangesloten. De verwachting is dat er nog meer vestigingen zullen volgen.

De 19 hotels worden allemaal een op een verbonden met een service provider van hun keuze via een ultrasnelle glasvezelverbinding. Ze beschikken hiermee over een toekomstvaste breedbandinfrastructuur die ruimte biedt aan allerlei ontwikkelingen. Zo wil Van der Valk Hotels & Restaurants zakelijke gasten en evenementen beter accommoderen door snelle en gegarandeerde internetverbindingen en videoconferencing te bieden. Het concern is momenteel bezig het serviceniveau verder te verhogen en de concurrentiepositie op de zakelijke markt te versterken.

Naast serviceverhoging aan de gasten maakt de aansluiting op het glasvezelnetwerk van Eurofiber, het Van der Valk Hotels & Restaurants ook mogelijk de efficiency van zijn logistieke beheer te verbeteren. De centrale logistieke afdeling, die alle bestellingen voor het bedrijf doet, is voor haar werk sterk afhankelijk van het internet. Met de nieuwe breedbandverbinding zal de afdeling het bestelproces en het voorraadbeheer aanzienlijk kunnen versnellen. In de toekomst overweegt de hotelketen ook over te gaan op toepassingen als internettelefonie, centraal beheer van telefooncentrales en de centralisatie van servers en dataopslag. Daarmee voorziet het bedrijf forse kostenbesparingen te realiseren. Ook kan via de verbinding de beveiliging worden geregeld. Met IP Camera‘˜s worden de ruimten in en om het Hotel 24x7 bewaakt en de beelden worden realtime over de verbinding verstuurd naar een centrale meldkamer. Ieder hotel is echter vrij in de keuze van de diensten die het via zijn glasvezelverbinding en provider afneemt.

De keuzevrijheid in diensten die Eurofiber biedt, was voor Van der Valk Hotels & Restaurants een belangrijke overweging om zaken te doen met de glasvezelleverancier. à¢â‚¬Å“Wij zien het transport van data als een nutsvoorziening en wilden graag transport en diensten van elkaar scheiden. Ieder hotel kan daardoor zelf de service provider en diensten kiezen die hij wil en op maat worden bediend. Daarnaast gaan we voor de toekomstvastheid die het Eurofiber-netwerk ons biedt. We kunnen op ieder moment snel en naar behoefte onze bandbreedte verhogenà¢â‚¬, aldus de heer Martin van der Valk, directeur bij de hotelketen.

Over Van der Valk Hotels & Restaurants
Van der Valk Hotels & Restaurants behoort tot à©à©n van de grootste horecaconcerns van Nederland met 62 vestigingen in Nederland en 30 hotels verspreid over de rest van de wereld. Het bedrijf is gestart in 1862 en wordt momenteel geleid door de vierde en vijfde generatie. In 2011 bedraagt het aantal hotelkamers in Nederland 8000 en werken er ongeveer 7200 mensen. In 2010 bedroeg de omzet rond de 520 miljoen. Het bedrijf heeft als visie om met passende diensten tegen een uitstekende prijs / kwaliteitverhouding haar leidende positie in de horeca verder uit te bouwen. In 2010 opende Van der Valk diverse nieuwe vestigingen in Duiven, Sneek, Middelburg, Almere, Harderwijk, Rotterdam, Amersfoort en Dà¼sseldorf. Ook in 2011 zijn er weer een aantal nieuwe vestigingen in aanbouw en voorbereiding in Dordrecht, Zwolle en Enschede. Voor meer informatie: www.valk.com

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Van der Valk Hotels & Restaurants
Martin van der Valk
Tel. +31 (0)3473 25959
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]