Sinds kort zijn er spaarlampen van het merk D-Volt verkrijgbaar in de grootste biologische supermarkt van Nederland. Dit is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Van Duuren Electronics en EkoPlaza. Zij hebben de handen ineengeslagen om meer energiezuinige producten aan de consument te bieden. D-Volt is een uitgebreide serie elektronicaproducten, met onder meer spaarlampen, die door Van Duuren Electronics is ontwikkeld.

EkoPlaza is veel in het nieuws met hun concept van mega-supermarkten voor natuurvoeding. Het concept onderscheidt zich niet alleen door het uitgebreide aanbod aan biologische producten, maar EkoPlaza wil tevens haar klanten de mogelijkheid bieden om energiezuinige en milieuverantwoorde non-food producten tegen scherpe tarieven aan te schaffen. Zij zien in Van Duuren Electronics een ideale partner. De producten van Van Duuren Electronics zijn goed voor de portemonnee à©n goed voor het milieu. Vandaar ook dat wij onze lampen "Bespaarlampen" noemen, aldus Marc Hak, medeoprichter van Van Duuren Electronics.

Van Duuren Electronics is een Europese leverancier van "lichte" elektronicaproducten. Producten die vrijwel iedereen thuis of op kantoor nodig heeft. Hun belangrijkste productgroepen zijn verlichting, batterijen en brandbeveiliging. Het bedrijf is in hoog tempo bezig om een belangrijke positie in te nemen in duurzame en energiezuinige producten zoals spaarlampen, oplaadbare batterijen en LED-verlichting. Het bedrijf doet dat met het eigen merk, D-Volt, maar richt zich met name op het opzetten huismerken voor haar klanten. Al bij relatief lage aantallen is Van Duuren Electronics in staat om een complete huismerklijn op te zetten. Hiermee zijn zij een unieke speler op de markt. Daarnaast wil Van Duuren de consument in grote getale laten kennismaken met de nieuwe spaarlamp. Het oude beeld van te duur, geen mooie vorm en slecht licht is compleet achterhaald. Het eigen merk D-volt laat zien dat verantwoord design à©n energiezuinig hand in hand gaan.

EkoPlaza wil een breed publiek inspireren met de allerbeste kwaliteit levensmiddelen die verkrijgbaar zijn. EkoPlaza brengt maar liefst 9.000 biologisch verantwoorde producten met keurmerk op de schappen. Het assortiment omvat nagenoeg alle biologische levensmiddelen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Daarnaast wordt een selectie van de beste reformartikelen aangeboden. Jos Kamphuys: "De bestaande natuurvoedingswinkels bieden dat soms ook, maar hebben wel het karakter van een speciaalzaak gehouden. EkoPlaza is juist ontwikkelt als laagdrempelige supermarkt voor een breed publiek. Dat dit concept succes heeft blijkt wel uit de opening van hun tweede mega-supermarkt in het centrum van Den Haag begin 2006.

bron:VanDuuren electronics