Ringenturner Yuri van Gelder heeft zaterdag 28 oktober voor de derde keer in à©à©n week een medaille gepakt tijdens een Wereldbekerwedstrijd. In Maribor, Slovenië won de landmachtsergeant de gouden plak met een majestueuze oefening.

Ondanks een flinke nahup bij de landing, die hem een tiende punt aftrek kostte, kaapte hij met 9.700 het goud weg voor de neus van de Fin Olli Torkkel (9.662) en de Cyprioot Georgallas Irodotos (9.462). Het was inmiddels zijn 11de wereldbekerzege.

Eerder deze week veroverde Van Gelder zilver in Stuttgart en goud in Glasgow. Zijn overwinning won nog aan glans door de slechte wedstrijdomstandigheden in Maribor. In verband met TV-opnames konden de turners niet tijdig voor de warming-up de zaal in. "Er was geen trainingshal en we moesten in een koude gang maar zorgen dat we op wedstrijdtemperatuur kwamen. Daarna kon ik maar à©à©n keer snel aan de ringen voordat ik mijn wedstrijd moest turnen. Niet ideaal allemaal", lichtte van Gelder na afloop toe. "Maar ik klaag verder niet hoor; ik heb een fantastische week achter de rug, met resultaten die me veel zelfvertrouwen geven voor het WK over drie weken in Melbourne".

Op 7 november vertrekt Van Gelder naar Australië voor zijn hoofdmissie van dit jaar: wereldkampioen worden.

bron:MinDef