Vroeger ging je naar de winkel met je fotorolletje en moest je een dag of een aantal dagen wachten tot
de foto's ontwikkeld waren. Tot slot werden er enorme fotoalbums handmatig met schaar en pritstift in elkaar geknutseld.
Nu zijn er tal van websites waar je online je foto's kan uploaden en je een mooi fotoalbum "in elkaar kan klikken". Bekende voorbeelden zijn
Hema, AH fotoservice, Vistaprint, Bol.com, e.a. Helaas zijn er enorme prijsverschillen tussen de aanbieders. Dus wat kan je dan als beste kiezen?

Het is een grote markt maar gecombineerde prijsvergelijkers zijn er bijna niet. Toch komen er momenteel enkele vergelijkende websites op het gebied van fotografie
boven water. Een zeer goed initiatief is www.fotovergelijk.nl. Dit is een website waarbij een prijsvergelijking wordt gemaakt voor het afdrukken van foto's en fotoalbums.
Veel particulieren komen naar de website en kijken aan de hand van fotoformaat en aantal foto's waar ze het best terecht kunnen.
Een goede vergelijking kan je vele euro's schelen binnen de foto afdruk wereld omdat de prijzen enorm uiteen lopen.
Verder wordt er verwacht dat de prijzen met de jaren zullen dalen door de continue verbetering van de techniek en toename van de concurrentie.