Varen om kinderen in Ghana te helpen aan een nieuwe basisschool, dat is de opzet van het project " Schuitje Vaar". Het project wordt georganiseerd door de Stichting Atta, waarvan burgemeester A. Meerburg bestuurslid is. Het bouwen van de basisschool gebeurt onder leiding van World Servents. Deze stichting verleent waar nodig en ter plekke ontwikkelingshulp. Het project "Schuitje Vaar" wordt gehouden op zondag 5 juni 2005. Het vindt plaats in de vorm van een sloepenpuzzeltocht . De drie uur durende tocht start om 14.00 uur vanaf de Boekhorstervaart Zevenhuizen in Oud Ade (ter hoogte van De Meerhoeve). De sloepen varen langs de mooiste plekjes in de omgeving en weer terug.

Inmiddels hebben voldoende schippers zich bereid verklaart voor de kinderen in Ghana te varen. Nu is het zaak voldoende mensen te vinden die willen meevaren voor het goede doel. De oproep aan u luidt dan ook:

Schrijf snel in!

Of u alleen bent of gezellig samen met vrienden, familie, kennissen of buren het maakt niet uit. We gaan met z'n allen voor het goede doel, namelijk het bouwen van een school in Kadjebi (Ghana). De organisatie zorgt in samenwerking met restaurant De Meerhoeve voor de omlijsting van het project. Er is een overlevingspakket aan boord, barbecue na afloop en er zijn voldoende consumptiebonnen voor wijn, fris of bier en tot slot een kopje koffie. Restaurant de Meerhoeve sponsort de schippers.

Mocht u met uw eigen sloep mee willen varen dan kan dat natuurlijk ook. U komt in aanmerking voor sponsoring wanneer u minimaal vijf gasten meebrengt. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Een behoorlijk aantal deelnemers heeft zich al ingeschreven. Vriendenclubs en mensen van politiek Alkemade, maar ook echtparen en singles. Het zijn allemaal mensen die het project een warm hart toedragen. De teller blijft echter steken op veertig personen. De insteek is te komen tot een aantal van honderd deelnemers. Sloepen zijn er voldoende.....

De kosten voor dit evenement bedragen ¤ 42,50 per persoon. Hiervan is ¤ 10,00 voor de school in Ghana. Kinderen tot vier jaar mogen gratis mee en voor kinderen tot 12 jaar bedraagt de prijs ¤ 12,50.

Wilt u zich inschrijven of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Lidy en Truike Heemskerk tel.: (071) 501 33 50, resp. 06 382 546 82 of Sjoukje van der Meer, tel.: (071) 501 88 65. Inschrijven kan ook via de mail: [email protected]

bron:Gemeente Alkemade