De RKK-website katholieknederland.nl gaat twee keer per week live beelden uitzenden vanuit het Vaticaan. Dat maakte de redactie van de site maandag bekend.. Kijkers kunnen de audiëntie van de paus en het zogenoemde Angelus-gebed zien. Naast de reguliere uitzendingen zendt de website ook speciale gebeurtenissen rondom de paus uit, zoals diens aanstaande reis naar Turkije.

Katholieknederland.nl zond al eerder Vaticaanse beelden uit. Tijdens de verkiezing van de huidige paus konden sitebezoekers live in de gaten houden of er rook uit de schoorsteen van de Sixtijnse kapel verscheen. Ook waren de begrafenis van Johannes Paulus II en de inauguratie van Benedictus XVI te volgen.

Terugzien
Overigens is het terugzien van de beelden op de site niet mogelijk. ''We archiveren alleen bijzondere uitspraken en optredens van de paus'', zegt Joost van der Net, eindredacteur van de site. ''Daarbij kun je denken aan de recente ontmoeting van de paus met moslims en zijn bezoek aan Turkije, in november.''

De uitzendingen beslaan in totaal één uur en twintig minuten per week. Audiënties van de paus zijn elke woensdag (10.30 - 11.00 uur) te zien. Het Angelus-gebed wordt op zondag (12.00 - 12.20 uur) uitgezonden.

Bron: IKON