Persbericht

Voor directe publicatie

Lelystad, 6 maart  2013 — Agentschap NL, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en uitvoeringsorganisatie van de Nederlandse Rijksoverheid, heeft naast de Virsto Storage Hypervisor-oplossing nu ook de recent uitgebrachte ‘˜add-on’ VASCM in productie genomen. Daarmee is zij opnieuw de eerste organisatie in Nederland, die het vertrouwen heeft uitgesproken in een nieuw product dat VCEE op de markt zet.

Virsto Automated Snapshot & Clone Management (VASCM) Suite

VASCMHoewel de Hyper-V variant van de Virsto Storage Hypervisor identieke performance -en besparing voordelen oplevert als de VMware variant, zijn de beheer en controle mogelijkheden voor de Microsoft oplossing zeer basaal. Eà©n van de speerpunten van VCEE (Virsto Centre of Expertise Europe) is het snel kunnen ontwikkelen van maatwerkapplicaties t.b.v. Virsto Storage Hypervisor oplossingen en met name op het gebied van de Microsoft Hyper-V variant.

Als antwoord op de roep uit de markt heeft VCEE een suite ontwikkeld, genaamd “Virsto Automated Snapshot & Clone Management (VASCM)“ , waarmee de beperkingen t.o.v. de VMware variant worden opgeheven. De combinatie van Virsto, VASCM en een simpele block-based SAN biedt een betaalbare enterprise-level oplossing voor het traditioneel minder kapitaalkrachtig MKB segment.

VASCM biedt de volgende functies:

  • op basis van een policy geautomatiseerd creëren van snapshots van alle relevante Virtuele Machines;
  • geautomatiseerd creëren van vDisk Clones, die paraat staan om ‘˜point in time’ restores van de Virtuele Machines mogelijk te maken, zonder dat deze clones extra diskruimte in beslag nemen;
  • geautomatiseerd exporteren van Virsto vDisks naar Microsoft NTFS VHD disks ten behoeve van ‘˜disaster recovery’ doeleinden;
  • grafische gebruikers interface (GUI), waarmee de inhoud van snapshots kunnen worden bekeken en waarmee data gekopieerd kan worden naar een NTFS-directory

“Deze functionaliteit ontbreekt in de standaard Virsto for Microsoft Hyper-V versie, waardoor de toegevoegde waarde van Virsto voor Microsoft gebruikers zich beperkt tot de kerncompetenties van de Virsto Storage Hypervisor zoals het versnellen (10x)van de bestaande Virtuele Server omgeving en besparing op Storage investeringen  (tot 90%)”, aldus Reinier Muller, directeur van VCEE. “Dankzij VASCM hoeft op de uitwijk locatie geen Virsto Software aanwezig te zijn, en kan men zonder conversie middelen, direct beschikken over een werkende Hyper-V omgeving.”, vervolgt Muller.

De VASCM suite wordt bij nieuwe Virsto for Hyper-V klanten cadeau gedaan, indien voor minimaal 2TB aan licenties wordt aangeschaft.

“Nu VMware heeft besloten om Virsto over te nemen, hoeven de Microsoft Hyper-V klanten van Virsto dankzij VCEE niet bang te zijn dat zij verstoken blijven van nieuwe functionaliteit op het Microsoft product.” besluit Muller.

###

Noot voor de redactie. Niet bedoeld voor publicatie.

Over Agentschap NL

Agentschap NL is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Het agentschap is de uitvoeringsorganisatie van de Nederlandse Rijksoverheid als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen. Op die drie gebieden brengt Agentschap NL namens de overheid gerichte verandering tot stand in de maatschappij. De belangrijkste doelgroepen zijn ondernemers, onderzoekers en decentrale overheden.

Over VCEE

VCEE is de Europese Distributeur, Reseller en Centre of Expertise van Virsto Storage Hypervisor Technologie en ontwikkelt daarnaast oplossingen, die een groter draagvlak voor de Virsto Storage Hypervisor realiseert. Naast ondersteuning bij verkoop en implementaties, levert zij ook de nodige Virsto trainingen en on-site workshops.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met VCEE:

Contactpersoon: Reinier Muller (Directeur)

Telefoon: +31 (0)320 767300

E-mail: [email protected]

Web: www.vcee.eu

Foto’s en beeldmateriaal:

http://virstosolutions.eu/media-center/media-pictures-and-photos/

Over Virsto Software

Virsto software biedt een unieke ‘˜storage optimalisatie’ oplossing op VM-niveau, welke naadloos integreert met VMware vSphere en Microsoft Hyper-V. Verder biedt Virsto vereenvoudigd beheer van VM-centric storage, tot tien maal performance verbetering, en tot 90 procent reductie in benodigde diskcapaciteit. Virsto levert ‘˜software-defined-storage’ technologie, welke een hoge mate van storage-provisioning, -management en -gebruik voor de ‘˜software-defined datacenter’ (SDD) mogelijk maakt. Virsto is in 2007 opgericht en werd tot voor kort ondersteund door investeringsmaatschappijen uit Silicon Valley. Inmiddels heeft VMware een intentieovereenkomst getekend waardoor Virsto binnen enkele maanden eigendom is van VMware.

Ook na de overname van Virsto door VMware blijft VCEE Virsto klanten ondersteunen en nieuwe functionaliteit ontwikkelen voor de Hyper-V variant van de Virsto Storage Hypervisor.

Voor meer informatie, zie: www.virsto.com.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform