Jongeren worden niet agressief van het beoefenen van vecht-en krachtsport, zoals eerder in onderzoek door de Universiteit van Bergen (Noorwegen) werd gesteld. Het Noorse onderzoek bevat onvolkomenheden waardoor deze conclusie niet had mogen worden getrokken, zo stelt prof.dr. Kees van Montfort, hoogleraar Kwantitatieve Bedrijfskundige Onderzoekstechnieken in zijn inaugurele rede aan de Nyenrode Business Universiteit. Van Montfort heeft het onderzoek bestudeerd en opnieuw gedaan en concludeert dat het oorzakelijk verband - de causaliteit - niet is aangetoond. Integendeel, indien de methoden van het leggen van causale verbanden correct zouden worden toegepast, zou de tegenovergestelde conclusie worden bereikt.
Over Kees van Montfort
Kees van Montfort studeerde toegepaste wiskunde aan Universiteit Twente. In 1989 promoveerde hij aan Universiteit Leiden, waarna hij in dienst trad bij Hoogovens als Hoofd van de Afdeling Kwantitatieve Methoden. Van Montfort publiceerde in diverse (inter)nationale bedrijfseconomische en statistische tijdschriften. Naast zijn wetenschappelijk werk is hij actief als Statenlid in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Van Montfort aanvaardde afgelopen vrijdag zijn leerstoel met de oratie Meten is Weten. Van Montfort zal met zijn kennis van kwantitatieve, statistische technieken de onderzoekers van de Nyenrode Research Group bijstaan en het academisch niveau van hun onderzoeken bewaken.
Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op
ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.
bron:Universiteit Nyenrode